Drømmeforhold for Rally Finnskog

DRØMMEFORHOLD: Strålende sol, høye brøytekanter og issåle i veiene venter førerne i Rally Finnskog lørdag.

DRØMMEFORHOLD: Strålende sol, høye brøytekanter og issåle i veiene venter førerne i Rally Finnskog lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ligger an til å bli knallhard kamp om seieren i Rally Finnskog denne helgen. Forholdene er fantastiske, og førere som Mads Østberg, Ole Christian Veiby og Nikolay Gryazin sørger for at kvaliteten bak rattet står i stil med omgivelsene.

DEL

Med et stort startfelt og gode vinterforhold ønsker løpsleder Stig Rune Kjernsli, velkommen til den 34. utgaven av KNA Rally Finnskog.

– Ja, det er lenge siden vi har hatt slike forhold inne på Finnskogen, masse snø, brøytekanter og issåle i veiene, vil gjøre dette til et godt gammeldags Finnskog Vinter. Vi som arrangør er meget godt fornøyd med at Mads Østberg nok en gang vil benytte vårt løp som oppkjøring foran Rally Sweden, sier løpsleder Stig Rune Kjernsli til løpets hjemmesider.

Skoda Motorsports fører Ole Christian Veiby stiller med en helt ny Skoda Fabia på hjemmebane i år. Han vil få sterk konkurranse fra vinneren av Sigdalsrally, Nikolay Gryazin, Anders Grøndal og Marius Aasen.

Lars Martin Stensbøl fra Roverud kjørte igjen sterkt i sin Renault Twingo R2 i Sigdal. Nå skal han på hjemmebane måle krefter med blant andre Morten Storsveen og Håkon Frøslid.

I nasjonal klasse er hele 55 team påmeldt og det er vi som arrangør meget fornøyd med. Gledelig er det også at veldig mange lokale deltakere stiller til start. Totalt 20 biler har førere/kartlesere fra KNA Kongsvinger, skriver arrangøren.

I klassen for nasjonale firehjulstrekkere stiller vinneren fra Sigdal Tony Caspersen, men han vil møte sterke førere som Bernt Kollevold, Kenneth Johnsrød og hjemmefører Mats Lysen.

Årets utgave av KNA Rally Finnskog vil ha start og mål på travbanen. Og de første bilene ruller over startstreken fra morgenen av.

– Dette er en fin anledning for publikum til å komme tett på førerne og se hvordan teamene jobber på service, sier løpsleder Kjernsli til rallyfinnskog.no.

Og han maner også folk til å ta hensyn ute i skogen:

– Bruk vettet og tenk sikkerhet! Husk at med mye snø demper det lyden fra bilene. Viktig at ikke publikum går i veien slik at det oppstår farlige situasjoner, avslutter Kjernsli.

Tidsskjema Rally Finnskog

Kl. 09:30: Start, Kongsvinger Travbane
Kl. 10.05: SS1 Homsjøen 1, 13,69 km
Kl. 10.41: SS2 Frysjøen 1, 20,76 km
Kl. 11.30: SS3 Grønndalen 1, 16,62 km
Kl. 12:33: SS4 Nesteby 1, 6,33 km
Kl. 12.50: Service, Kongsvinger Travbane
Kl. 13.58: SS5 Homsjøen 2, 13,69 km
Kl. 14.34: SS6 Frysjøen 2, 20,76 km
Kl. 15.23: SS7 Grønndalen 2, 16,62 km
Kl. 16:26: SS8 Nesteby 2, 6,33 km
Kl. 16.50: Mål, Kongsvinger Travbane

Artikkeltags