Gå til sidens hovedinnhold

For mye mygg og reinsdyr ved Femund – foretrekker Folldal

Artikkelen er over 3 år gammel

Motorcrossbana på Grimsmoen i Folldal har blitt flittig brukt de siste dagene. 120 medlemmer i Offroad Touring Club (OTC) har deltatt på det årlige Bukkerittet.

Om lag 120 medlemmer fra OTC ankom Folldal før helga, noen har kjørt helt fra Sør-Sverige. Klubben er aktiv på internett, og bruker Facebook for å avtale fellesturer og treff. Bukkerittet er årlig, og alltid til Folldal.

– Vi prøvde å dra til Femund et år, men der var det for mye mygg og for mange reinsdyr. Så dit ville vi ikke mer, ler leder for OTC, Geir Juklestad. Neste år feirer Bukkerittet 20 år, og de bor alltid på Grimsbu turistsenter.

Ikke bare Enduro

På folkemunne i Folldal omtales denne helga ofte som Enduro-treffet, eller det sies at «Enduro-gjengen er her igjen». Det er imidlertid ikke riktig, ifølge Juklestad. Bare noen av syklene er Enduro-sykler og bygget for utholdenhet, resten er Adventure-sykler som er bygget for turkjøring. Men ingen i klubben er redde for å bruke syklene, sier Juklestad.

– Det er ingen her som er ute og kjører en liten runde, før de gnir litt på sykkelen med en poleringsklut og deretter setter seg ned for å se på at andre beundrer sykkelen, sier han, og peker mot bana. Og ganske riktig, der er en sykkel som ifølge Juklestad er verdt ca. 300 000, på tur rundt en sving og ned i en vanndam. I god fart.

Bukkerittet er heller ikke bare lek og moro, det er også kompetanseheving. På fredag ble et grustak brukt til å øve seg på gruskjøring.

 

Lokalt miljø

– Dette er kjærkomne inntekter for oss, sier leder i Folldal motorsportklubb, Svein Erik Ekrehagen. Han og resten av klubben stiller med utleie av bane og salg av grillmat når OTC inntar bana. Resten av året bruker de bana sjøl. Eller rettere sagt, det er ungdommen som kjører, sjøl om medlemmene er i alle aldre.

– Det er 20 år siden jeg holdt på med dette, sier Ekrehagen. Sønnene derimot, er aktive. Carl Christian Ekrehagen (17) var med og kjørte på bana sammen med de tilreisende i helga. Han har holdt på med dette i en fem års tid. Det samme har Kjell Eirik Åsen Øien (16). For dem er dette en kjær hobby som de kommer til å fortsette med også som voksne, tror de.

Malin Åsen Øien er 18 år, og kjøpte sin første sykkel sommeren mellom 9. og 10. klasse. For to år siden kjøpte hun den hun har nå, og hun storkoser seg på to hjul på banen.

– Det er artig med treff, at det er noe som skjer, smiler hun. Faren, Kjell Helge Øien, er en annen nøkkelperson i klubben. Og som innehaver av lastebiler og gravemaskin, er han villig med på dugnad på bana.

– Vi er kjempeheldige som har han, sier Ekrehagen. Han legger til at også ungene har vært mye på dugnad, her har det blitt plukket stein i all slags vær.

Bana, som er 1300 meter lang, ble anlagt i 2001, og er godkjent for trening.

Kommentarer til denne saken