– Det er utrolig så mye han har laget. Tor er en fantastisk kultursamler og formidler, sier kulturskoleleder i Løten, Ola Röndahl.

Han gleder seg til å ønske velkommen til to forestillinger i Løten kino søndag 13. mars. Det er Løten Historielag og Løten Kulturskole som sammen har engasjert barn, unge og voksne til å bli med på det store prosjektet, der målet er å formidle viktig og interessant lokalhistorie gjennom 1.000 år.

Uforglemmelig opplevelse

Tor Karseth er en av Hedemarkens mest sentrale historieformidlere, ikke minst overfor de yngre generasjoner, påpeker Röndahl.

Med syngespill og forestillinger som «Unga på Løkja», «Arbesdaer», «Frender i Fauskar» og «Mattisrud sammarstid» har han tatt for seg Løten-historien fra tidlig middelalder og fram til i dag. Den nye forestillingen er basert på Karseths samlede Løten-verker.

– Vi ønsker å gi aktører og publikum en uforglemmelig historie- og kulturopplevelse, som vi tror vil sitte i ryggmargen i lang tid, sier Ola Röndahl.

For flere generasjoner

Tor Karseth er selv konferansier. På scenen i Løten kino får han med seg lokale solister og profesjonelle musikere, sammen med barn og ungdommer fra kulturskolen. Selv om sangene er hentet fra tidligere forestillinger, vil det bli en helt ny opplevelse, lover Ola Röndahl.

– Det blir ikke bare de mest kjente sangene. Vi håper at dette blir en snakkis, og noe som tre generasjoner gjerne kan gå på sammen og kose seg, sier kulturskolelederen.