Flere priser til Hedmark på Landskappleiken

TIL TOPPS: Hedmark juniorspellmannslag tok seieren i juniorklassen for lagspil på Landskappleiken i Vågå.

TIL TOPPS: Hedmark juniorspellmannslag tok seieren i juniorklassen for lagspil på Landskappleiken i Vågå. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hedmark juniorspellmannslag spilte seg til seier på Landskappleiken i Vågå i helga, der flere hedmarkinger utmerket seg.

DEL

I danseklassen fele A ble det dobbeltseier, med gull til Solveig Brekke Hauknes og Ole Nilssen, og med Oles foreldre Kari og Stig Nilssen fra Løten på en andreplass. Begge par representerer Hæsjtægg Hedmark og danset pols fra Østerdalen.

Også i juniorklassen blant danserne ble det seier til Hedmark; Dorte Nilssen fra Løten og Marius Westling fra Hamar vant dans fele klasse C.

Hedmark juniorspellmannslag tok hjem seieren i lagspill. Her ble det også seier i seniorklassen, med Heider spellmannslag, som består av nesten de samme utøverne, men med noen eldre og uten de minste.

I åpen klasse ble gruppa MjøsFolk med Annar Nohre By, Camilla Granlien, Frode Berntzen, Margrete Nordmoen og Solbjørg Tveiten nummer to.

Konkurransene ble avsluttet lørdag. Flere av vinnerne opptrer på mesterkonserten søndag, der Dronning Sonja er æresgjest.

POLS: Ole Nilssen fra Løten med dansepartner Solveig Brekke Hauknes vant dans fele klasse A, og med foreldrene Kari og Stig Nilssen på en andreplass.

POLS: Ole Nilssen fra Løten med dansepartner Solveig Brekke Hauknes vant dans fele klasse A, og med foreldrene Kari og Stig Nilssen på en andreplass. Foto:

Landskappleiken har vært en tradisjon i over 100 år. Årlig samles rundt ett tusen spellmenn, sangere og dansere til fem aktive dager i slutten av juni.

Arrangementet er ambulerende og flytter hvert år til et nytt sted. Det er FolkOrg, organisasjonen for folkemusikk og folkedans, som eier arrangement, men har hvert år en lokal arrangør som gjerne er et av de lokale spellemannslagene i organisasjonen.

Landskappleiken 2020 arrangeres i Rjukan i Tinn.

Artikkeltags