Ung energi på nyttårskonserten

SOSIALT: Oppholdet på Elverum Folkehøgskule er et musikalsk og sosialt høydepunkt for Frida Drevland Tømmerberg fra Elverum. (Foto: Erik Larsen)

SOSIALT: Oppholdet på Elverum Folkehøgskule er et musikalsk og sosialt høydepunkt for Frida Drevland Tømmerberg fra Elverum. (Foto: Erik Larsen)

Frida Drevland Tømmerberg fra Elverum gleder seg til å spille andrefiolin med Ungdomssymfonikerne (US) på hjemmebanen Terningen Arena for tredje gang under Nyttårskonserten førstkommende lørdag.

DEL

– Publikum i Elverum er storartet og entusiastisk. Det smitter over på orkesteret, sier Frida, som torsdag kveld holdt de avsluttende prøvene med solistene Guro Kleven Hagen, fiolin og Eivind Holtsmark Ringstad på bratsj.

– Jeg håper at folk kommer og får med seg denne opplevelsen! Vi er jo utrolig heldig som har et slikt konserttilbud lokalt.

Kjente stykker

Programmet på Nyttårskonserten lørdag består av noen av tidenes mest kjente klassiske orkesterverker: Skjebnesymfonien av Ludwig van Beethoven, Ufullendte symfoni av Franz Schubert (1797 – 1828) og Sinfonia Concertante av Wolfgang Amadeus Mozart.

– Når publikum kjenner stykkene så utfordrer det oss på å levere minst like gode versjoner som de mange har hørt før, mener ungjenta.

Hun tror at den unge energien fra orkesteret og solistene vil gjøre konserten til en spesiell opplevelse.

Stort utbytte

For Frida er det en stor opplevelse å få være del av dette internasjonale orkesteret.

– Musikalsk og sosialt har jeg enormt utbytte av kursene. Her møter vi instruktører og dirigenter i verdensklasse, sier Frida, som er full av lovord om sin andrefiolin-instruktør, Terje Skomedal, (Göteborg symfoniorkester) og dirigent Johannes Gustavsson, (Ungdomssymfonikerne).

Vil bli musiker

Frida startet ved Elverum kulturskole, fortsatte på Stange videregående skole og studerer nå på det andre av fire år ved musikkstudiet ved Universitetet i Stavanger. Det blir mange og lange dager med teori, øvinger og konserter. I tillegg til studiene deltar hun altså på sommerkurs og vinterkurs.

– Mye øving, viljestyrke og motivasjon må til for å bli musiker på heltid, sier Frida, som også denne gangen er den eneste unge musikeren fra Hedmark som er med i US.

Statistisk burde hun ligge godt an til å få seg jobb som musiker, men jobbene er få og det er mange unge og dyktige musikere på søkerlistene.

Drømmejobben er en plass i Det Norske Kammerorkester.

Artikkeltags