Sissel Kvambe med nytt album: Sensommer

GLAD MUSIKER: Sissel Kvambe har i mange år vært en gledespreder og underholdt folk i hele Norge.

GLAD MUSIKER: Sissel Kvambe har i mange år vært en gledespreder og underholdt folk i hele Norge. Foto:

– Jeg er jo på en måte i en sensommer, men sommeren er lang, ler hun.

DEL

Sissel Kvambe har lang erfaring med musikk. Den tidligere sykepleieren har turnert for Foreningen Norden, Rikskonsertene og Forsvaret. Hun har og turnert rundt i hele Skandinavia. Hun opptrer også lokalt i Solør, for eksempel på Våler folkebibliotek.

Hun tilhører visebølgen som er en musikkbevegelse som startet i Norge på 60-tallet. Det som kjennetegner viser er at sangeren ofte synger alene med en gitar. Sissel kvambe synger folkeviser med preg av country.

Musikken hennes er til for å glede folk og lyse opp hverdagen deres.

Hun bor i Askim, Østfold. Men likevel er hun kjent for å skrive viser fra finnskogen. Og tidligere har hun skrevet låter som "Finnskogens Stillhet" og "Huldra på Finnskogen". Den sistnevnte har blitt fremført av bandet Ingemars.

Men nå er hun altså ute med et nytt album. Hun har jobbet med dette i rundt et halvt år.

Omslaget til albumet Sensommer er et maleri av en kunstner fra Askim, Kari Middlethon. Albumet består av fem sanger: Sensommer, Tirilltungetid, Glomma Blues, Evelyns Sang og Desember.

Som sagt har sangene mye inspirasjon fra finnskogen men i dette albumet tar hun og inspirasjon fra Glomma. Hun har også en sang oppkalt etter sitt barnebarn, Evelyn. I tillegg tar mange av låtene inpirasjon fra hytten hennes på Lindberget.

Hun forteller også at Sensommer er basert på at hun er i sin egen sensommer. Men bare fordi det er sensommer betyr det ikke at sommeren er i nærheten av over.

Hennes ønske for dette albumet er at det skal bli hørt og spilt på radioen.


Artikkeltags