Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6Rocket og rørte Stortorvet

Artikkelen er over 3 år gammel

Elton John, altså. 70 år og uten hemninger. En musikalsk gigant har gjestet Innlandet.

Det finnes mange 70-åringer. De er både spreke og oppegående. Musikalske og dedikerte. Men svært få imponerer som Sir Elton John. For en kraft, for en vitalitet og styrke.

Han synger varsomt og kraftfullt. Han rocker og rører.

Stortorvet fylte 10.000 mennesker i varm junisol fredag kveld. Der var hamarsinger, stangesokninger, elverumsinger, løtensokninger, åmotinger, og gudbrandsdøler. Næringssjefer, rådmenn, ordførere, statsministeren, musikere, sjukepleiere, lærere, kokker og rørleggere som dansa, prata og gren. Men som tok av mot slutten. Your Song, Candle in the wind, Crocodile Rock fikk folk til å slippe minst en fot fra bakken. Noen rocket med rumpa vrikkende langt utenfor sikkerhetssona.

To timer med pop, rock, funk. Musikk som gleder. Det er så enkelt, men så vanskelig. Folk dansa, prata og gren. Og crewet rydda.

I to timer drev 70-åringen på, fra låt til låt. Han reiste seg bare, nikket og tok imot applausen. Så var det ned på krakken og trommestikken telte opp til neste låt.

Imponerende. Det er ikke annet å si.

Så sier Sir Elton John: Jeg har holdt på siden 60-tallet, det har vært hardt å være musiker. Men takket være dere spiller vi. For å få se ansiktene deres. Tusen takk!

Tusen takk, Hamar, en glede å spille for dere, sa Elton John før ekstranumrene Don't let the sun go down over Me.

Tusen takk, Elton, sier vi.

Kommentarer til denne saken