Evald kommer hjem fra byen og holder plateslippkonsert

STOR: Evald Fjærgård gir ut plate og minnes barndommen i Brenneriroa. Foto: Privat

STOR: Evald Fjærgård gir ut plate og minnes barndommen i Brenneriroa. Foto: Privat

– Endelig, sier Evald Fjærgård (48). Fredag 23. november slippes albumet «Stor», og lørdag kveld blir det konsert på Myklegard i Løten.

DEL

Han har gledet seg lenge til å dele med verden låtene om en idyllisk barndom i Brenneriroa. To singler fra albumet «Stor» er allerede ute, og responsen har vært svært positiv, ifølge låtskriveren og artisten som i dag er bosatt i Oslo.

– Til Myklegard tar jeg med meg et band bestående av gode venner, som også tilfeldigvis er gode musikere, sier Evald Fjærgård: Willy Lindstad fra Østre Skogbygd, Frode Nergård fra Nordbygda, Dag Kristoffersen fra Ridabu og Simon Malm fra nabooppgangen i Oslo.

Selv om sangene på plata har boligfeltet Slettmoen Øst og Løten som bakteppe, viser det seg at de treffer bredt, mener Evald.

– Det er ganske personlige minner som formidles i låtene, men det er mye å kjenne seg igjen i for alle, sier 48-åringen. Tekstene handler blant annet om abborfiske, mors pannekaker, isbilen, sprettpurker og akebrett.

Evald Fjærgård har musikalsk bakgrunn fra bandet Englefjes, men har også spilt i gammeldansorkester og progrockbandet Tools. Med den nye plata plasserer han seg i en norsk tradisjon med visepop.

– Det ser ut til at Myklegard kan bli fullsatt. De som kommer skal få en veldig hyggelig kveld, lover han.

Artikkeltags