Løten Storband lar unge talenter skinne: Marte (18) vant musikkpris

FIKK PRIS: Marte Emilsen (18) spiller trombone og vant pris på årets romjulskonsert med Løten Storband.

FIKK PRIS: Marte Emilsen (18) spiller trombone og vant pris på årets romjulskonsert med Løten Storband. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Løten Storband delte ut årets musikkpris til Marte Emilsen (18) under en romjulskonsert der flere unge talenter fikk skinne på scenen.

DEL

– Nå ble 'a overrasket, sa en fornøyd storbandleder Arne Strømberg, etter å ha overrakt prisen til den 18-årige trombonisten.

Marte er en av dem som øver flittig og alltid møter opp, uten å la det gå ut over skolearbeidet. Derfor er hun et forbilde for andre unge musikanter. Og derfor fikk hun Løten Storbands musikkpris, som i år ble delt ut for fjerde gang.

– Veldig hyggelig, sier hun om anerkjennelsen og sjekken på fem tusen kroner, som kommer godt med. For Marte Emilsen har tenkt å fortsette å spille trombone, og nå som hun vokser ut av Løten skolekorps trenger hun å kjøpe sitt eget instrument.

To tidligere prisvinnere fikk også vise seg fram foran publikum i Løten kino torsdag kveld: Lasse Sætre på gitar og Even Martinsen på saksofon er blitt faste medlemmer av bandet.

For selvsagt har de en baktanke med prisen, medgir Arne Strømberg. Løten Storband ønsker å løfte fram og oppmuntre unge talenter for på den måten å sikre rekruttering til det lokale musikklivet.

– Dette er framtidas musikanter, sier han.

Yngst av årets gjesteartister var sju år gamle Amalie S. Bekkevold og Leni Enberget, som begge synger i Løten kulturskole. Synger gjør også ni år gamle Bror Åsmund Mittet Bekkevold og tolv år gamle Lisbeth Marie Fumero, mens Victoria Fredriksberg (12) spilte fiolin på romjulskonserten.

På programmet sto alt fra amerikansk blues og russisk marsj til norske julesanger og salmer. Publikum fikk være med på allsang med Prøysen og moro med konferansier Gotmar Rustad, som lover å komme tilbake neste år, hvis han får tilbudet.

Artikkeltags