Oslo-russ fikk Ole Ivars til å skrive russelåten

MED THERESE: Therese Johaug  lot seg også sjarmere av den skiinteresserte russegjengen fra Nordstrand. Her med Henrik Syversen. (Foto: Privat)

MED THERESE: Therese Johaug lot seg også sjarmere av den skiinteresserte russegjengen fra Nordstrand. Her med Henrik Syversen. (Foto: Privat)

Artikkelen er over 3 år gammel

Når Nordstrandrussen 2016 inviterer til party, er det med sangen «Smørebussen» med Ole Ivars dundrende ut av høyttalerne.

DEL

– Et meget artig oppdrag, ler William Kristoffersen. Han har skrevet mer enn tusen låter og står bak hits som hele det norske folk kan utenat. Men russelåter, det har han ikke skrevet før.

– Vi er blitt spurt flere ganger tidligere også, men da har vi ikke hatt tid. Men så ble jeg kontaktet av en hyggelig ung mann som ville ha meg til å skrive en russelåt til «Smørebussen», som de heter. Siden vi ikke jobber med noen egen plate nå, kunne jeg ikke si nei til det!

Høy allsangfaktor

Torsdag starter russefeiringen på Nordstrand, og de 29 gutta i bussen, som alle er skiinteresserte, er strålende fornøyde med sangen sin.

– Vi valgte å bruke William og Ole Ivars av kun én grunn; stemning. Med gamle klassikere som «Kongen av campingplassen» og «Jag trodde änglarna fanns» har låtene til William bidratt til allsang og vanvittig god stemning på de fleste av våre vorspiel og sammenkomster, sier russegjengen.

Låtene til William har bidratt til allsang og vanvittig god stemning på de fleste av våre vorspiel og sammenkomster.

Russen på Smørebussen

TIX legger opp...

– Vi tenkte også at det hadde vært moro å tenke litt utenfor boksen, og ikke bare gå for den tradisjonelle elektromusikken Og det funket. Låten har falt i smak hos flere grupper - både foreldre og andre medruss, sier de. Sangen Smørebussen ble sluppet onsdag, og er allerede blitt spilt 6000 ganger.

Kommentarene har da heller ikke latt vente på seg. Flere mener den er tidenes russelåt, og Norges største russeartist, TIX, har en klar melding: «Årets låt. Jeg legger opp...».

Hør låten her!

Best på feste og god glid

– Hvordan kom dere på konseptet på bussen?

– For en god stund siden fikk et av våre medlemmer den brilliante ideen om å spille på noe av det mest norske som finnes; nemlig langrenn. Med Petter og Therese i front er nordmenn verdens klart beste skinasjon, mye takket være den sagnomsuste smørebussen som vi stadig vekk ser i bakgrunnen på tv. Men, etter smørekatastrofer har mange nordmenn stilt seg spørsmålet; Hva foregår egentlig inne i den norske smørebussen? Vi er en gjeng karer fra Nordstrand i Oslo som har valgt å steppe inn som det nye smørerteamet for å ta Norges landslag til nye høyder i mai måned! Som de ekte nordmenn vi er, lever vi kun med ett motto: Best på feste og god glid!

Hyttepreg innvendig

Den utvendige dekoren på bussen har en tydelig referanse til skimiljøet. Men innvendig skal de også skille seg ut.

– Vi driver med innspurten nå. Innredningen skal gi en klar hyttefølelse, så også den blir koblet til langrennskulturen, sier bussjef Hans Henrik Heiberg.

Gjengen er nå klare for fest og moro, men har ikke tenkt å dra landet rundt på russetreff.

– Nei, vi synes vi har fått så fin buss at nå vil vi kose oss i den i nærområdet, smiler han.

Kun én russeknute
OLE IVARS: – Smørebussen er en uptempo-låt i kjent Ole Ivars-stil, med et fengende refreng. De valgte oss jo for at vi skulle være oss sjøl, så vi kan ikke herme etter grooven i dagens russelåter, sier William Kristoffersen.

OLE IVARS: – Smørebussen er en uptempo-låt i kjent Ole Ivars-stil, med et fengende refreng. De valgte oss jo for at vi skulle være oss sjøl, så vi kan ikke herme etter grooven i dagens russelåter, sier William Kristoffersen. Foto:

William håper gjengen får ei artig tid framover, og har mange gode minner fra sin egen russetid.

– Vi brukte nok ikke like lang tid, russetida begrenset seg til noen dager rundt 17. mai, men moro var det! Sjøl om sikkerheten nok ikke var det viktigste, vi kjørte rundt med en lastebil, der det sto 30-40 jublende russ på lasteplanet i fart, men det reagerte ingen på!

– Ble du kongen av russetida med knuter i fleng?

– Nei, så langt derifra! Jeg tror jeg bare fikk én knute, jeg syntes det var altfor godt å komme hjem til senga mi utpå morgenkvisten, smiler William.

Artikkeltags