Lever for Elvis og rockabilly – kommer til Finnskogen

ELVIS: Anna Pia Andersson driver Cafè Memphis, hvor alt minner om Elvis. Nå leier hun ut kafeen for å satse på musikken i en periode.

ELVIS: Anna Pia Andersson driver Cafè Memphis, hvor alt minner om Elvis. Nå leier hun ut kafeen for å satse på musikken i en periode. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

GRUE: Anna Pia Andersson lar andre passe Memphis kafé mens hun kaster seg ut i en turné; – til glede for et norsk publikum som vil ha mer Elvis, country og rockabilly.

DEL

(Glåmdalen) Norgespremièren for Rockin Pia and The Bellman Brothers er lagt til Finnskogen Turist og Villmarksenter 26. august. Anna Pia Andersson er kjent for sin hengivenhet til Elvis, hans musikk og livsstilen som hører rock'n roll-sjangeren til. Nå vil hun leve ut drømmen og satse på musikken.

Anna Pia driver Cafè Memphis i Østmark, hvor den minste detalj minner om Elvis og 60-tallet.

Joe Esposito var Elvis beste venn og er blant dem som har vært gjester i Pias kafé. Det har også Elvis sin første trommis DJ Fontana.

– Han har til og med kompet meg på trommer under en av mine konserter. For meg er det stort, som elsker Elvis og har levd for hans musikk siden jeg var sju-åtte år gammel, sier hun.'

Elvis er hele livet

Pias far Tord Karlson er medskyldig i hennes store hengivenhet til Elvis. Han tok henne med til Memphis och Elvis Graceland første gang for 20 år siden. Senere har hun vært der flere ganger, hvor det stadig bygges ut for å hylle Elvis. Da Priscilla Presley, Elvis' kone var på Elvis-turne i Sverige for noen måneder siden, gikk en gammel drøm i oppfyllelse; Pia fikk hilse på Priscilla og vekslet noen ord.

Sist onsdag var det 40 år siden Elvis døde, og på samme tid har Elvis-musikken og rockabilly-sjangeren en ny opptur. Dette spesielle «jubileet» går ikke upåaktet hen blant rockabillyfansen. Musikksjangeren har fått et oppsving, og Elvis-fans dyrker ham mer enn på svært mange år.

– Jeg hadde BB Cunningham, Jerry Lee Lewis' bassist på besøk i kafeen for noen år siden. Møtet med ham ble veldig spesielt for meg, sier Pia, som skriver om Elvis og musikere hun har møtt i sin blogg.

Tar steget

Pia er veldig spent på mottakelsen i Norge, når hun nå tar steget for å leve ut drømmen og satse på musikken:

– Norge er som hjemme for meg, ettersom jeg har vært mye i Kongsvinger og har mange norske venner som har felles interesse i musikken.
 

Venner som kommer til min kafé og venner som er artister; blant andre Elvis-imitator Tony Nilsson og Håkon Sagerud som synger Roy Orbinson.
 

Artikkeltags