Laaven-gutta har laget egen afterski-hit

PARTYLÅT: Duoen EMCY, som i dette prosjektet kaller seg Braaheim, har laget afterski-låta "Laaven" sammen med Laaven-sjef Tommy Åsheim. Christopher Åsheim til venstre, Martin Bråten til høyre.

PARTYLÅT: Duoen EMCY, som i dette prosjektet kaller seg Braaheim, har laget afterski-låta "Laaven" sammen med Laaven-sjef Tommy Åsheim. Christopher Åsheim til venstre, Martin Bråten til høyre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Målet er at den blir så populær at også afterski-stedene i Hemsedal må spille den!

DEL

Utestedet Laaven "midt i bakken" i Trysilfjellet er kjent som et av landets desidert beste afterski-steder. Hver helg danser hundrevis av skiglade og øltørste gjester på bordene - akkompagnert av heftige rytmer fra lydanlegget.

Så hva er det mer naturlig enn å lage sin egen afterski-hit, tenkte daglig leder Tommy Åsheim.

Og slik ble det: Låta "Laaven" ble sluppet på Spotify 7. desember, og har allerede rukket å bli en aldri så liten hit - i hvert fall på Laaven og i Trysil.

- Må by på oss sjøl!

Åsheim erkjenner glatt at han ikke er verdens beste vokalist. Og for å få til en låt med trøkk i trengte han hjelp fra Martin Bråten og Christopher Åsheim i duoen EMCY. Sistnevnte er Tommys sønn.

- Afterski handler om å ha det moro! Og da må vi som driver her by på oss sjøl. Vi må tørre å gjøre det som andre kanskje ikke tør. Derfor har vi laget en egen låt, sier Tommy Åsheim.

Sjangermessig sklir "Laaven" rett inn i det gode selskap med låter fra artister som Freddy Kalas og Staysmann.

- Om ikke dette blir en skikkelig hit, også andre steder enn her i Trysil, så lager vi en ny! Jeg gir meg ikke før vi har en låt som er så populær blant det norske folk at til og med afterski-stedene i Hemsedal tvinges til å spille den, gliser Åsheim.

Operasjon Braaheim

Sønnen Christopher smiler av farens engasjement og glød. Men tro ikke at han og kompanjong Martin har sluppet låta ut i verden under navnet EMCY. Det prosjektet er forbeholdt de litt mer seriøse sidene av musikkproduksjonen ...

- Hehe, vi kaller oss Braaheim i slike sammenhenger. I tillegg til å lage afterski-låter får vi også forespørsler om å lage russelåter, sier Christopher Åsheim.

Kompanjong Bråten sier det er befriende å produsere musikk som "Laaven".

- Det skiller seg fra det vi gjør til vanlig. Og det er litt moro at alt ikke er like seriøst, sier han.

Live på Laaven

Tommy Åsheim, som sammen med kona står for det meste av teksta i låta, forteller at "Laaven" ble spilt på afterski sist helg. Og publikum responderte positivt, påstår han.

- I jula skal vi lage mer show rundt den. Det blir noen liveopptredener her i løpet av vinteren. Dessuten skal vi lage en video. Den blir klar i løpet av januar, sier den ferske, om enn ikke helt proffe vokalisten og artisten.

For som han sjøl sier:

- Det er jo ikke verdens beste låt ...

- ... og det er ikke meninga, heller, skyter sønnen Christopher inn.

- ... men den skaper stemning! Og det er poenget, sier Tommy Åsheim.

Du kan jo sjøl gjøre deg opp en mening ved å lytte til den på Spotify.

Artikkeltags