Williams megahit topper Svensktoppen: Ingen ende for «änglarna»

KAN SMILE: William Kristoffersen har hatt og har nå fått en enda større suksess med sangen han skrev for snart 20 år siden; «Jag trodde änglarna fanns».

KAN SMILE: William Kristoffersen har hatt og har nå fått en enda større suksess med sangen han skrev for snart 20 år siden; «Jag trodde änglarna fanns».

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Ivars-låta «Jag trodde änglarna fanns» gikk rett inn på førsteplass på legendariske Svensktoppen.

DEL

– Jeg begriper nesten ikke hva som skjer. Det er både eventyrlig og surrealistisk på en og samme tid, sier William Kristoffersen, mannen som lagde tidenes hit for Ole Ivars for snart 20 år siden.

– Helt vilt

Megahiten er i sommer blåst til nye høyder i EDM-versjon (elektronisk dansemusikk) med norske Kamferdrops, og som nå også har brakt den svenskspråklige, folkekjære sangen til topps på Svensktoppen. Hvem som skjuler seg bak artistnavnet er en mystifisert hemmelighet.

Konseptet er å holde den unge kvinnelige vokalistens identitet skjult. Sangens opphavsmann, William Kristoffersen, vet heller ikke hvem som har gjort at suksess-sangen hans denne uka passerer 30 millioner strømminger med Kamferdrops.

– Dette tar jo ingen ende. Én ting er at Ole Ivars har hatt en så fantastisk suksess med en låt vi har lagd, som spilles både i bryllup og begravelser, og som i vår egen versjon også er blitt strømmet over tre millioner ganger. Men dette med Kamferdrops er egentlig helt vilt. Det hadde jeg ikke sett komme, sier en særdeles fornøyd og beæret William Kristoffersen.

– Ubeskrivelig morsomt

William forteller at han for 20 år siden gjorde iherdige forsøk på å bli prøvd på Svensktoppen, etter at Ole Ivars innledet samarbeid med svenske Kikki Danielsson, blant med «Jag trodde änglarna fanns».

– For å bli vurdert for Svensktoppen måtte minst en av låtskriverne ha svensk statsborgerskap, eller være medlem av den svenske rettighetsorganisasjonen Stim, som motsvarer norske Tono. Jeg klarte å bli medlem av Stim, og var første norske låtskriver med dobbelt medlemskap. Men vi kom aldri på Svensktoppen, og jeg har siden ikke tenkt i de baner, før jeg plutselig fikk nyss om at sangen min skulle testes ut med Kamferdrops. Det er ubeskrivelig morsomt, sier Kristoffersen, og legger til at han nå vil se tall for radiospillinger som Ole Ivars før aldri har vært i nærheten av.

Foran Justin Bieber

I sommer har «Jag trodde änglarna fanns» vært såkalt lista på samtlige svenske radiostasjoner. Låten har toppet streaminglister foran store internasjonale navn som for eksempel Justin Bieber.

Men det stopper ikke der. Nå har den finske gruppa Bassbross forespurt opphavsmann William Kristoffersen om å få lage sin EDM-versjon av nettopp «Jag trodde änglarna fanns».

Om ikke det skulle være nok suksess for Ole Ivars, ble det populære dansebandet sist helg tildelt platina for over fire millioner strømminger av «Kongen av campingplassen».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken