Hans fra Tolga til verdens største jazzmesse

TIL TYSKLAND: Hans Hulbækmo er sammen med  bandet Skadedyr  en del av verdens største jazzmesse, «Jazzahead» i Berlin.

TIL TYSKLAND: Hans Hulbækmo er sammen med bandet Skadedyr en del av verdens største jazzmesse, «Jazzahead» i Berlin. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trommeslager Hans Hulbækmo fra Tolga er sammen med bandet Skadedyr en del av den store norske jazzsatsingen på verdens største jazzmesse, «Jazzahead» i Tyskland i april.

DEL

Totalt 110 norske musikere med 26 band får plass i jazzahead!- og kulturfestivalprogrammet.

– Tyskland er det største markedet i Europa for norske jazzmusikere, og med verdens jazzbransje til stede på jazzahead, har vi en unik mulighet til å bygge videre på norsk jazz’ suksesshistorie, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Årlig spiller norske musikere mange konserter i Tyskland med Berlin, München og Hamburg som de viktigste byene. Flere norske jazzmusikere har kontrakter med plateselskaper som ECM og ACT samt større agenter og distributører, noe som har stor betydning for spredningen av norsk jazz, ikke bare i Tyskland, men også til resten av verden.

– Tyskland og jazzahead! er en viktig markedsplass for jazzartister med internasjonale ambisjoner. Vi trenger å bygge relasjoner og skape et inntektsgrunnlag der ute om artistene og bransjen skal vokse videre, både kunstnerisk og økonomisk, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

De åtte norske bandene som spiller under Norwegian Night ble offentliggjort under Winter Jazz Fest i New York i januar. Disse er Thomas Strønen’s Time is a Blind Guide, Gard Nilssen´s Acoustic Unity, Frode Haltli Avant Folk, Espen Berg Trio, Hedvig Mollestad Trio, Skadedyr, Karl Seglem Band og Kristin Asbjørnsen. I tillegg skal DJ Strangefruit spille på Norwegian Night Afterparty.

Artikkeltags