Kvikne skolemusikk på opplevelsesrik korpstur til Spania

AVMARSJ:Her er Kvikne Skolekorps klare til avmarsj under korpsparaden. 15 spillende ungdommer, og 6 voksne blåsere.
Dirigent Lage Robak dirigerer med norsk
flagg

AVMARSJ:Her er Kvikne Skolekorps klare til avmarsj under korpsparaden. 15 spillende ungdommer, og 6 voksne blåsere. Dirigent Lage Robak dirigerer med norsk flagg Foto:

– Det var først og fremst en korpstur så det musikalske er viktig. Men det er også viktig å bygge oppunder det sosiale i korpset, og turen til Amunecar i Spania knyttet oss sammen på en helt annen måte enn den arenaen vi møtes på daglig.

DEL

Det sier Anne Laila Fossum i Kvikne Skolemusikk.

For andre gang

22. juni reiste korpset til Almuñécar hvor de fikk sju flotte og solrike dager på Festival Tropical i den lille kystbyen sør i Spania.

Almuñécar ligger i hjertet av Costa Tropical, bare 80 kilometer fra de to kulturelle byene Granada og Malaga.

AVMARSJ: Kvikne skolemusikk klare til avmarsj under korpsparaden med 15 spillende ungdommer og seks voksne blåsere. Dirigent Lage Robak dirigerer med norsk flagg.

AVMARSJ: Kvikne skolemusikk klare til avmarsj under korpsparaden med 15 spillende ungdommer og seks voksne blåsere. Dirigent Lage Robak dirigerer med norsk flagg. Foto:

– Dette er andre gang Kvikne skolemusikk tar turen til denne festivalen. Det ble en suksess forrige gang og Almuñécar sviktet heller ikke denne gangen heller, sier Fossum.

I alt var det med 15 skolemusikere pluss voksne i reisefølget på totalt 31 personer.

– Denne festivalen har alt som trengs for å få litt av alt; ferie, fellesskap, vennskap, opplevelser og korpsminner. Fire andre norske korps var også på samme hotell og samme festival, så nye korpsvenner ble det også sier Fossum.

MIDDELHAVET: Kveldsbad i solnedgang på stranda i Almunecar. Fra venstre: Eiril Estensgård, Eline Flaa Sørensen, Oda Nymoen og Ida Schärer.

MIDDELHAVET: Kveldsbad i solnedgang på stranda i Almunecar. Fra venstre: Eiril Estensgård, Eline Flaa Sørensen, Oda Nymoen og Ida Schärer. Foto:

Søndag startet med søvelse etter frokost. En varm dirigent loset korpset gjennom økta og gjorde siste forberedelser til konserten på rådhusplassen i gamlebyen samme kveld. Konserten sammen med Hordabø skolemusikklag fra Bergen mottok stor applaus fra spanjoler i alle aldre, forteller hun.

Bading og soling

Mandag ble det bading og soling ved det flotte badeanlegget på hotellet med latter og lek fra tidlig morgen til sen kveld.

GOD STEMNING: Musikantene fra Kvikne storkoste seg på korpsturen til Spania. Fra venstre: Veni Rønning Skogli, Ingvild Rønning, Inger Merete Skogli, Amalie Strand og Jonathan Strand.

GOD STEMNING: Musikantene fra Kvikne storkoste seg på korpsturen til Spania. Fra venstre: Veni Rønning Skogli, Ingvild Rønning, Inger Merete Skogli, Amalie Strand og Jonathan Strand. Foto:

Tirsdag ble instrumenter, noter og badetøy pakket inn i bussen og korpset fikk en guidet tur blant annet til Nerja. Her skulle de under jorda bokstavelig talt, og dypvannsgrottene som ble oppdaget for 60 år siden ble en fascinerende reise i tid. Bussen tok korpset videre til den hvite byen Frigiliana, hvor de holdt konsert utenfor en liten kafé, mens eldre spanjoler under store hattene klappet begeistret.

Så ble det lunsj på en strandrestaurant i Nerja før timer med sand mellom tærne, soling og saltvannet i Middelhavet ventet på dem.

Korpsparade

Onsdag ble formiddagen brukt til basseng og lek, før det på ettermiddagen var duket for korpsparade med norske flagg, marsjering på strandpromenaden og i trange gater, etterfulgt med opptreden i byparken av Hordabø skolemusikklag, Sokndal skolekorps, Kvikne skolemusikk og et lokalt spansk korps. Det hele ble avsluttet med et spansk fellesnummer.

TROMMELOM: Kåre Fossum og Olav Skogli holder stødig takt under konserten i byparken.

TROMMELOM: Kåre Fossum og Olav Skogli holder stødig takt under konserten i byparken. Foto:

– Kåre Fossum og Olav Skogli holdt stødig takt under konserten i byparken. Vi spilte blant annet fra

Disney-programmet vårt, som vi hadde konserter på i vår. Torsdag ventet badelandet Aqua Tropic. Rett og slett en fartsfylt dag.

Fredag ble det tid til handel, tur på markedet og enda mer bading ved bassenget, fortsetter Fossum.

Hun legger til at noen av de yngste som ikke var helt svømmedyktig første dag nå hadde parkert baderingene på land.

– Badevakten hadde for lengst gitt opp å få ungene fra å stupe fra brua og kostet på seg et smil sammen med

alle oss andre blidspente og nå litt mindre hvite nordøsterdøler, humrer Fossum.

Flott uke fra ende til annen

Kvelden ble avsluttet på rådhusplassen med tapas, korpskonsert av nyankomne norske korps, og flamenco-oppvisning fralokale dansere.

PÅ STRANDA: Kveldstur i solnedgang på stranda i Alunecar.

PÅ STRANDA: Kveldstur i solnedgang på stranda i Alunecar. Foto:

– Lørdag ettermiddag landet en trøtt, fattet og fornøyd korpsgjeng på norsk jord etter en flott uke fra ende til annen. Korpstur.no anbefales på det sterkeste og vi vil rette en kjempestor takk til vår svensk-norske guide Monica Mozo. Hun var den perfekte guide og vertinne og gjorde turen ekstra minneverdig, oppsummerer Anne Laila Fossum.

Nå blir det tre år til Kvikne skolemusikk skal på tur i det store utland igjen. Neste års sesong byr på nye musikkopplevelser og turer innenlands.

Artikkeltags