Vamp synger med elverumsinger i Terningen Arena

VAMP: Harald Odde (tyil venstre) og Petter Nyborg håper elverumsingene vil fylle Terningen Arena når Vamp holder konsert 15. juni

VAMP: Harald Odde (tyil venstre) og Petter Nyborg håper elverumsingene vil fylle Terningen Arena når Vamp holder konsert 15. juni Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Legendariske Vamp inntar scenen på Terningen Arena 15. juni. Gruppa bak hits som Tir n'a Noir og Liten foggel skal denne gangen også synge med et nystarta kor som består av brukere innen psykisk helse.

DEL

Koret er startet som et prosjekt for opplevelse og mestring, og ledes av Sussan Nysveen, også kjent som entusiastisk dirigent for skolekoret på Søbakken. Deltakerne har allerede begynt å øve, men det er fortsatt mulig å bli med på moroa.

– Ta kontakt med psykiske helse i Elverum kommune, hvis du har lyst til å være med. Her er det plass til mange flere, sier enhetsleder psykisk helse, Petter Nyborg som arrangerer konserten sammen med Oppfølgingsenheten Frisk og i samarbeid med Frisktsiftelsen.

Mer åpenhet

– Vi ønsker å skape mer åpenhet om psykiske lidelser, og en arena for mestring. Vi vil gjerne leve opp til ambisjonene om folkehelsebyen Elverum, fortsetter Nyborg for å forklare hvorfor Elverum kommune og samarbeidspartnere også begynner som konsertarrangør.

Allerede i 2010 arrangerte Oppfølgingsenheten Frisk en utendørskonsert med Vamp. Også denne konserten hadde et korprosjekt i forkant. Konserten samlet 1300 mennesker og var en stor suksess.

– Korprosjektet med konsert i 2010 førte veldig mye positivt med seg for dem som deltok. TV2 dekket prosjektet den gang, og er interessert i å følge opp sju år etter, sier Harald Odde, utviklingssjef i oppfølgingsenheten Frisk.

40 konserter

Konserten i Terningen Arena er et ledd i Vamps store sommerturné som startet i Sauda 25. mai og som avsluttes i Sirdal 2. september. Derimellom skal bandet fra Haugesund gjennomføre 40 konserter. Og til høsten kommer det det nytt album, men det er ikke ventet før i oktober.

Vamp ble startet i 1991. Den kanskje mest kjente konserten er Tir n'a Noir, som første gang ble utgitt i 1993. En liveversjon som nådde 3. plass, lå 42 uker på VG-lista i 2006–07. Andre stor Vamp-hits er MånemannenPå bredden og Liten foggel.

– Ambisjonene nå er å fylle Terningen Arena, fokusere på psykisk helse og skape en unik opplevelse for publikum og prosjektdeltakerne. Vi ønsker regionen hjertelig velkommen til en stor konsertopplevelse i Terningen Arena sier Petter Nyborg.

Går konserten med overskudd, skal pengene brukes til konkrete prosjekter for brukere innen psykisk helse. 

Artikkeltags