De har til sammen over 150 års erfaring. Nå gjør de comeback: – Det er mange yngre som også liker denne musikken

SPILLER OPP IGJEN: Fra venstre Vidar Dybendal, Arild Nygård og Gunnar Fjeldseth som trår til med jazz og blues og er klare for oppdrag.

SPILLER OPP IGJEN: Fra venstre Vidar Dybendal, Arild Nygård og Gunnar Fjeldseth som trår til med jazz og blues og er klare for oppdrag. Foto:

De har til sammen over 150 års erfaring som musikere i en rekke band med utspring i Solør. Dansemusikken har vært det sentrale. Den blir det ikke noe av når trioen gjør comeback på Flisa fredag denne uka.

DEL

Det skjer på gamle, ærverdige Nedgarden fredag. Da blir det jazz og blues som spres i rommene av Gunnar Fjeldseth på orgel, Vidar Dybendal på gitar og Arild Nygård på trommer. De har en periode øvd seg inn i de gamle, flotte rommene på Nedgarden, og fredag kveld åpnes dørene også for publikum.

– Det vil nok gå an å danse til den musikken vi spiller nå også. Men det blir en annen dans. Kommer det noen som tror de får dansebandmusikk, blir de nok skuffet. Det er mange år siden vi sluttet med det, sier de tre.

60-tallsmusikk

Det var tidlig på 1960-tallet at Gunnar Fjeldseth og Vidar Dybendal startet sine karrierer på scenen. De spilte begge i datidens meget populære Wildstones, og scenen var gamle festlokalet Teten. Det var da ungdomstreffene på søndagskvelder startet og trakk veldig mange.

Arild Nygård satte seg bak trommene rundt 1970. Alle tre har fartet land og strand rundt med band som nettopp Wildstones, Gunnar Fjeldseth Band, Nemesis, Sats, Pe-To-bandet, Prelude Band, Granada, Fancy og sannsynligvis noen til.

– Vi har ikke funnet noe navn på trioen vi nå utgjør. Nå tar vi først denne spillekvelden på Nedgarden og en på Strandsjø. Så får vi se om vi kommer på et passende navn, eller noen kommer med et forslag, sier de.

Nå blir det rundt to timer med jazz og blues, og trioen håper at det skal lokke folk innenfor dørene. Gamle, gode låter fra 1960-tallet blir det de får høre.

– Vi håper og tror at det skal slå an. Det er mange yngre også som liker denne musikken. Vi får bare trå til, krysse fingrene og håpe det beste, sier de tre bandveteranene fra Flisa.

Neppe noen turné

– Blir det noen turné landet rundt på sikt også?

– Jeg håper da ikke det. Vi har nok gjort oss ferdig med det livet. Vi skal starte i Åsnes og i alle fall holde oss innenfor Hedmark. Vi kan ikke spille for bra heller, så vi ikke risikerer å få pågang med jobber. Nå tror vi at det vil være behov for en slik trio til forskjellige tilstelninger med jevne mellomrom. Vi får se hvordan det utvikler seg, sier Gunnar Fjeldseth.

Fjeldseth og Dybendal sammen med trommeslager Egil Trangsrud gjorde stor suksess i Elverum på utestedet Oscar for noen tiår siden. Der spilte de flere kvelder i uka i mange måneder.

Nå starter det altså opp igjen med konserten på Nedgarden fredag kveld denne uka. Så venter Strandsjø i Hof siste dag i februar. Og de gjør det med orgelbasert jazz og blues. De gleder seg.

Artikkeltags