Fulltreffer igjen med Åsnes Honmusikk

GJEVT: Musikerne Petter Olafsen, til venstre, og Sindre Myhre Wiik syntes det var gjevt å å spille sammen med gjesteartist Hilde Louise Asbjørnsen. Til høyre dirigent for Åsnes Hornmusikk, Ola Fredheim Haug.

GJEVT: Musikerne Petter Olafsen, til venstre, og Sindre Myhre Wiik syntes det var gjevt å å spille sammen med gjesteartist Hilde Louise Asbjørnsen. Til høyre dirigent for Åsnes Hornmusikk, Ola Fredheim Haug. Foto:

Av

Åsnes Hornmusikk nådde sitt foreløpig musikalske toppnivå siden starten for 85 år siden, under den tradisjonelle høstkonserten i Rådhuskinoen lørdag kveld. Den dyktige gjesteartisten Hilde Louise Asbjørnsen ledet an i et meget krevende musikalsk utfordring, som korpset gjennomførte med glans.

DEL


Vel 220 personer fikk høre en jubilant i ungdommelig sterk form.

De siste 30 årene har korpset stått for den etter hvert meget populære høstkonserten, et konsept som virkelig har slått an. Kjente gjesteartister i ulike sjangere i skjønn forening med korpsgjengen av glade amatører, er blitt et kjærkomment og hyggelig begrep som solungene ser fram til.

Svingte som aldri før

Årets gjesteartist var et særdeles hyggelig bekjentskap, både personlig og musikalsk. Hun er kjent som en meget dyktig jazzsanger, revyartist og låtskriver og gjorde seg i fjor bemerket som deltaker i NRKs Stjernekamp.

SVINGTE: Hilde Louise Asbjørnsen fikk satt blodomløpet i hele kroppen skikkelig i gang den regntunge oktoberkvelden.

SVINGTE: Hilde Louise Asbjørnsen fikk satt blodomløpet i hele kroppen skikkelig i gang den regntunge oktoberkvelden. Foto:

Hun framførte syv av sine egne låter sammen med korpset, og fikk det til å svinge som aldri før i Rådhuskinoen. For egen del ga korpset til beste seks stykker i ulike sjangere, under dyktig ledelse av dirigent Ola Fredheim Haug, som for anledningen var meget elegant antrukket slik det sømmer seg en dirigent under årets største begivenhet.

For den vanlige tilhører hørtes innledningsnummeret meget utfordrende, og «Lexion of the Gods» av Rossano Gallante, er da også litt å bryne seg på for en musiker.

På høyden av karrieren

Det er et langt spenn fra 1934 og fram til helgens høstkonsert, som markerte 85-årsjubileet for et korps som står på høyden av sin musikalske karriere. De første dirigentene, Per Østhaug og John Engen, ville ganske sikkert ha følt seg meget opprømte av den musikalske kvalitet som deres hjertebarn kan levere anno 2019.

Men det er ikke bare lettvint å drive korps av denne størrelse i et forholdsvis lite distrikt. Det er takket være den sterke støtten fra befolkningen selv og næringslivet at korpset holder det gående og fortsetter å ta fatt på krevende oppgaver.

John Engens Minnefond

I den etterfølgende jubileumsmiddagen i Rådhuskinoens vestibyle, var det 48 personer til bords, og det ble holdt en rekke takketaler. Ikke minst til utøverne og de frivillige medhjelperne.

De unge musikerne Marius Glorvigen og Sindre Myhre Wiik fikk hver en oppmuntringsgave på 3000 kroner fra John Engens Minnefond.

Åsnes Hornmusikk har i dag ca. 50 medlemmer i alderen 14 til 70 år.

Reisen til øvelsene er lang for flere, helt fra Kongsvinger og Elverum, og ikke mins for dirigenten som reiser helt fra Biri til Flisa hver øvingskveld.

Allerede nå kan folket se fram til Nyttårskonserten i Hof kirke, søndag 12. januar 2020, en annen av korpsets store musikalske tilbud.

Da er sangeren Heine Totland gjesteartist.

Artikkeltags