Den heteste artisten av de tre er bandet Carnival Kids med elverumsingen Andreas Westhagen som trommis, kommer til Volumfestivalen.

LES OGSÅ: Datoen for Team Me på Volumfestivalen bekreftet

Bandet består ellers av én nordmann til, og to briter.

- Dagens slipp er fylt med musikk og band innenfor svært ulike sjangere, nemlig det eklektiske tungrock-bandet Carnival Kids fra Elverum/Storbritannia, hip hop-duoen Godstog & J-Ex fra Hamar Vest og vise-pop-rock bandet Skårbugda fra Solør, forteller Stine Haugen, bookingansvarlig for musikk.

Markedsføringsansvarlig Wendi Pendeza Kazonza sier at dette bør være en utrolig god hedmarksnyhet for musikkelskere og festivalgjengere.

- Vi gleder oss veldig til å komme tilbake til Volumfestivalen og spille masse materiale fra debutskiva vår, "While The World Keeps Ending». Husker tilbake til et kaos av en gig i 2011 da Eric hadde mista stemma dagen før og tilbragte mer tid i publikum enn på scenen. Artig kveld, forteller Andreas Westhagen fra Elverum om hans forventninger vil Volumfestivalen i sommer.

LES OGSÅ: Fra Japan til Elverum og Volumfestivalen

Solør-bandet Skårbugda fremfører låtene sine på forskjellige måter. Alt fra viseformat til rock.

- De er livlige folk som vet hvordan de skal formidle musikken deres og dra publikum inn i deres eventyrlige og overraskende univers, forteller musikkbooking-ansvarlige Haugen.

Hip hop-duoen Godstog og J-Ex fra Hamar Vest er det tredje programslippet som i sommer vil servere Volum-publikummet original hiphop. I sentrum av deres musikk finner man det dystre og harde, ikledd dansbare godlåter med koselige funk, jazz og soul inspirerte beats.

- Ettersom de skiller seg ut fra den typisk norske hip hop-scenen tror jeg konserten med Godstog og J-Ex blir interessant og spennende. Når de i tillegg var nødt til å avlyse fjorårets konsert på Volumfestivalen grunnet sykdom, gleder jeg meg veldig mye til å oppleve de live, forteller bookingansvarlig Stine Haugen.

Kunst, literatur, musikk, film og scenekunst er festivalens fokus og mye av det som bunner ut av kulturlivet i Hedmark vil også i år kunne oppleves på Volumfestivalen.