Hans Petter Baarli har i mer enn 30 år vært et kraftsentrum i norsk rock. Først i Riff Raff og siden 1984 i Backstreet Girls.

Sist jeg så han, spilte han gitar i Jokke-musikalen ”Verdiløse Menn” på Nationalteateret, intet mindre. (Petter og Jokke turnerte for øvrig sammen som duo en periode).Nå var det pinadø på tide at mannen fikk gitt ut ei soloskive.

Og ”You Better B. Goode” skuffer ikke. Tvert imot, den innfrir alle forhåpninger og låter akkurat som forventet – heldigvis. Skjønt åpningssporet, en heidundrandes instrumentalversjon av Richard Wagners ”Ritt der Walküren” så jeg ikke komme. Poenget er at ”Ride of the Valkyries”, som den heter her, glir elegant inn i det ”baarliske” rockeunivers. Denne evighetsmaskina av en gitarist leverer alltid.

Tenk deg en blanding av Chuck Berry (”Go Jimmy Go”), Angus Young (”Don’t Point your Finger”), Neil Young på sitt mest ”fuzza” (”Enchilado”), og en spillekåt konfirmant med splitterny elgitar, og du nærmer deg en beskrivelse av hva denne ”boogie-kongen” driver med. Ålreit, han er ikke verdens beste vokalist, men for han handler dette om sjel, spilleglede, engasjement og et gørdigert rockehjerte, og der er det ingen som slår Petter Baarli.

Han har foruten musikanthjelp fra flere av medlemmene i Backstreet Girls (inkludert broder Bjørn Terje) også henta inn Jason Ringenberg (ja, han fra the Scorchers), ”Kula” og Casino Steel. Sånt blir det 110%  rock & roll av. HERLIG!

LES FLERE MUSIKKANMELDELSER HER!