Bruce-låter fra lageret

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Bruce Springsteen: High Hopes (Sony)

DEL

Det er ikke lett å anmelde Springsteen. På 70-tallet ga han ut «Born to Run» og «Darkness at the Edge of Town» til anslagsvis terningkast 17 og 15, hvis vi sammenligner med all annen musikk som har oppnådd seksere.

Genialt, avansert, alvorlig, likevel folkelig, inspirert, ærlig, rett på sak – klassikere som vanskelig lar seg gjenskape. Og hva skriver man da om det som kommer etterpå?

Sammenligner med det han har gjort før? Eller med musikk fra andre artister? Eller..? Nå er hans 18. studioalbum ute.

På en snau time kjøres tolv låter, derav ni egne. Tittellåten «High Hopes» ble skrevet og utgitt av Oslo-bosatte Tim Scott McDonells band Havalinas i 1990. Ellers har Bruce funnet det meste i egen skuff fra det siste tiåret. E-Street Band er med, men også gitarist Tom Morello fra Rage Against The Machine på sju låter.

Da rockes det delvis rått, som på coverversjonen av Springsteens egen «The Ghost of Tom Joad», der Morello også synger.

Musikken er massiv det meste av tida – har et velkjent live-preg. Det funker godt på noen av sangene, men blir unødvendig «overdosisk» på flere andre. Tekstene har sjølsagt et budskap, som alltid preget av protest og alvor.

Da er det synd at de druknes i repeterende hardkjør. Det går og går. Luft og pusterom savnes. Det kunne løst opp og skapt større nærhet til tekstenes innhold.

Artikkeltags