Personlig har jeg bare rundt 40 Elvis-album, men noe nytt dukker stadig opp, som dette doble live på drøyt to timer med 52 spor og massevis av låter – det er nemlig flust av medleys. 40 års jubileumsutgivelse: Det ene fra konsert i Memphis i 1974 – utgitt samme år. Det andre fra Richmond i Virginia tatt opp som innspillingstrening noen dager før, stort sett samme repertoar.

Elvis var tilbake! PÅ 60-tallet kom han kom i skyggen av Beatles-bølgen, men fant sin plass på konsertarenaen. Menyen er selvsagt bred. Gamle rockere som «I Got a Woman» og «Jailhouse Rock», balladene «Love Me Tender» og «Cant’ Help Falling in Love», «How Great You Are» og annen vakker gospel, all slags Elvis er med. Han var en mester i å tilegne seg sørstatsmusikken; svart og hvit, blues, country og gospel. Det konservative samfunnets sperrer gjaldt ikke for Elvis.  

Du må ha studioversjonene før du gir deg i kast med liveinnspillingene. Joda, Elvis er i storform, kjører raskt og sikkert med godt humør. Synger presist og swingende, full av glede. For raskt, ofte: Til og med balladene har tempo - og mister dermed mye av karakteren. Digert band og en flokk korister setter farge. Og du må tåle at kvinnefans hyler nesten uavbrutt.

Til slutt er fem uvørne studioopptak tatt med, ikke ment for utgivelse, bare forarbeid for hans velkjente Las Vegas-show. De er egentlig utgivelsens største øyeblikk, for eksempel Ewan MacColls vakre «The Last Time Ever I Saw Your Face».

LES FLERE MUSIKKANMELDELSER HER!