Vi pleier ikke anmelde DVD, men denne fortjener et unntak. MusiCare er en non-profit-organisasjon som jobber for å ta vare på musikere, og hvert år kåres en stor musiker og person. Filantropi – velgjørenhet – er stikkordet. I fjor «vant» Springsteen, en artist som absolutt vil gjøre noe godt for samfunnet og for dem som faller utenfor.

Utdelingen skjedde i Los Angeles, innledet av den uforlignelige satirikeren Jon Stewart. En to og en kvart times konsert slapp til en haug med gamle, etablerte pluss en del yngre musikere som framførte Bruces’ låter. Alabama Shakes innleder med sterk «Adam Raised a Cain». Patti Smith synger «Because the Night», Mumford & Sons stiller med «I’m on Fire»,

Sting med «Lonesome Day», Elton John med «Streets of Philadelphia», Emmylou Harris med «My Hometown», Ken Casey i irsk stil med «American Land» og kanadieren Neil Young later som han er «Born in the USA».

Springsteens lange takketale gjør inntrykk, en blanding av alvor og humor. Han takker John Legend, som framførte «Dancing in the Dark» bare støttet av piano. «Han får meg til å høres ut som Gerschwin!». Salen er levende med, inklusive Bruces’ 87-årige mor og hans hustru Patti Scialfa .

Så avslutter Bruce og E Street Band med fem låter, der hans helt uforlignelige klassikere «Thunder Road» og «Born to Run» fra 1973 kjøres tett opp mot originalene. Helt til slutt går alle opp på scena i allsynger «Glory Days». Amen.