Prøysen kunne også skrive noe slikt: «Je er så lei ta kjærlighet. Og evig din og gyllen ring og ærlighet... Et lite kjærtegn fra en som går forbi, kæinn varme den som står igjen».

Totning Maj Britt Andersen oppdaget ukjente sider ved Prøysen da hun grov seg ned i hans enorme produksjon før hun ga ut sitt første Prøysen-album «Kjærtegn» i 1992. Livsledsager Geir Holmsen satte nye melodier til hans ord, og resultatet ble originalt og ekte. Musikalsk ekstremt forseggjort, med våre beste utøvere, uten at det virker kunstig.

Nå er Maj Britts tre Prøysen-album samlet i boks og utgitt på nytt. «Dørstokken heme» fra 2004 er det andre. Menyen er mange av hans kjente sanger med melodier av folk som Bjarne Amdahl, Finn Ludt, Otto Nilsen og Egil Monn-Iversen. «Slipsteinsvalsen», «Jørgen hattemaker», «Blåklokkevikua», «Vise for gærne jenter» - du kjenner dem alle. «Tango for to» kompes i avansert argentinsk tangoånd.

I 2006 kom Maj Britts «Onger er rare» med hele bredden av Prøysens fantasifulle barnesanger, pent og stille, eller muntert og vilt, blant annet med Stian Carstensen på banjo, steelgitar etc. Til slutt serveres udødelige julesanger som «Julekveldsvise» og «Romjulsdrøm». Til sammen får du 49 låter som varer bortimot to og en halv time.

Det fins ikke mange som har slik GLEDE i stemma som Maj Britt. Klokkerent. Hun synger tydelig og enkelt, har respekt for ordenes innhold, får fram alle sider av Prøysens eventyrlig folkelige genialitet.