Frida innfrir

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Frida Ånnevik: Ville ord (Grappa/Musikkoperatørene)

DEL

I 2009 var Frida Ånnevik den fjerde vinner av Grappas debutantpris. Premien var platekontrakt, innspilling og lansering av et album.

Resultatet ble den nydelige debuten ”Synlige hjerteslag” (2010) som ble rost av musikkpolitiet og var et skikkelig gjennombrudd for Hamar-jenta. Frida vant en rekke priser og kåringer, aller gjevest var nok to Spellemannominasjoner og ikke minst Vidar Sandbecks kulturpris ”Regnbågåbrua”. Er det rart forventningene er store når hun nå kommer med oppfølgeren?

Og heldigvis, Frida innfrir. Men hvis noen forventer en blåkopi av debuten, tar de feil. Musikalsk er dette kraftigere kost med synther og masse dynamikk som viktige elementer. Fridas sterke, litt håse og meget karakteristiske stemme er likevel bærebjelken som gjør at du alltid gjenkjenner henne - helt uavhengig av musikalsk tonefølge. Også var det tekstene da. Frida er rett og slett en stor lyriker. En poet. De treffer deg alt fra første spor, svært sterke ”Fra A til Å”:

Du vil følge morildspor

og speile deg i hennes åretak.

Når du trekker båten av grunna

er det hu som går og dytter bak.

Så fint!  Så vant hun også Tekstforbundets nystartede debutantpris ”Lyspunkt”.

På ”Ville ord” får du ti nydelige låter, gripende tekster samt intens og sjelfull vokal ledsaget av stemningsfulle synther traktert av Frida sjøl og produsent Andreas Mjøs. Andre høydepunkter: ”Hu som han vil ha” og ”Lyset”. Dødpunkter: Ingen.

LES FLERE MUSIKKANMELDELSER HER!

Artikkeltags