(Hamar Dagblad)

Da alle kulturarrangement ble stengt ned 12. mars, stoppet brått alle fellesøvinger i spelemannslag, storband, kor, korps og orkestre.

– Rundt 500 musikklag i Innlandet fikk en bråstopp som tok luven av spillegleden hos mange. Den rammet oppkjøringen til Innlandsmesterskap for korps, NM i Janitsjar, og en lang rekke lokale konserter og forestillinger, opplyser daglig leder Trond Eklund Johansen i Innlandet musikkråd.

– Våren er høysesong for øving og forberedelse, så savnet etter å kunne møtes og spille sammen ble raskt stort. Når så kulturminister Abid Q. Raja sist fredag lovet korpsmusikk på 17. mai, økte trykket på å få starte med øving igjen ganske så kraftig.

Norsk musikkråd har, sammen med medlemsorganisasjonene, laget en veileder for smittevern under musikkøvelser, og den ble nylig godkjent av Helsedirektoratet, og kan tas i bruk umiddelbart.

– Det er fortsatt et godt stykke igjen til normalen, siden det per i dag gjelder en begrensning på maks 30 personer. Men vi gleder oss sammen med alle som nå kan ta fatt etter hukommelse, noter og akkordskjemaer, og begynne å få sving på samspillet igjen, sier generalsekretær i Norsk musikkråd, Bjarne Dæhli.