(Hamar Dagblad)

Lokalene som i over 20 år huset 7-eleven har stått tomme siden november 2020 da kjeden valgte ikke å fornye leiekontrakten. I det siste har man derimot sett at det har pågått oppussing der og det er altså ikke uten grunn. Aladdin flytter nemlig fra Maxi til Grandsenteret, og puster med det liv i lokalene igjen.

– Lengre tid enn forventet

Det er Utstillingsplassen Eiendom som eier bygget, og Terje Kojedal kan fortelle om jevnt med forespørsler rundt de ledige lokalene.

– Det har for så vidt vært ganske bra med henvendelser, men vi valgte å være litt selektive. Mange aktører innen servering har vært i kontakt med oss, men dette er et felt vi synes er godt dekket i denne delen av byen, så vi synes ikke dette ville være det rette her. Nå har lokalene stått tomme i halvannet år og vi trodde nok vi skulle få noe på plass tidligere. Det ligger tross alt i et område som er ansett som attraktivt. Det er alltid noen som har behov for lokaler, men det tok litt lengre tid enn vi trodde denne gangen. At vi nå har inngått en avtale med Aladdin er noe vi er veldig fornøyde med, sier Kojedal.

– Mer lettvint for kundene

Etter at Aladdin åpnet på Maxi for halvannet år siden har mange gått glade og overrasket ut derfra. Der kan man nemlig få vurdert verdien på blant annet gamle smykker, mynter og sedler. Det har etter hvert blitt flere historier om folk som tror det de har med seg inn ikke har noen verdi, men som ender opp flere tusen kroner rikere.

– Det er veldig artig å se ansiktene på folk når vi forteller at det de har med seg faktisk er verdt mye penger, forteller butikksjef Glenn Aker.

Aladdin har også filialer i Drammen og på Strømmen i tillegg til Hamar. En stor andel av kundegruppen er seniorer, og Aker har fått flere tilbakemeldinger fra kunder helt ned til Minnesund-området som uttrykker lettelse for å slippe å dra inn til storbyene. For mange oppleves det nemlig lettere og mer behagelig å kjøre nordover til Hamar enn å snirkle seg i retning av storbyene.

– Vi har kunder fra hele regionen, og det er mange som kommer med buss og tog. Da blir det enda mer lettvint med beliggenheten rett ved jernbanestasjonen. Det er også en rød tråd i kjeden at Aladdins filialer ligger lett tilgjengelig for tilreisende kunder, så da vi fikk muligheten til å flytte inn på Grandsenteret var vi ikke i tvil, forteller Aker.


Ønsket noe større

Han presiserer at han det ikke noen form for misnøye som gjør at butikken nå flytter.

– Vi har hatt en veldig fin tid her, og det er ikke noe Maxi kunne gjort annerledes for at vi skulle bli her. Foruten dette med nærhet til jernbanestasjonen trenger vi rett og slett større lagerplass. På Grandsenteret disponerer vi 134 kvadratmeter, mens her på Maxi har vi 60, så det blir stor forskjell, sier Aker.

Planen er å åpne den nye filialen tidlig i august.

– Vi satser også på at vi skal få til flyttingen uten at vi må holde stengt i en overgangsfase, sier han.