Nå krysser de fingrene for tre folksomme dager i gata og i forretningene.

Torsdag, fredag og lørdag er det vårfest på Flisa. Det er en av de fire store handelsarrangementene i året i landsbyen. De er gjennomført også i pandemitiden, men med restriksjoner i forhold til meter og antall personer.

Nytt løft og optimisme

– Nå er det første mulighet igjen uten å måtte ta hensyn til dette, og jeg tror at det vil gi et veldig positivt utslag i form av stor oppslutning, sier leder i Handelssenteret Flisa, Jonas Gottenborg Larsen.

Vårfesten er stor i seg selv, men den blir for en oppvarming å regne til det som kommer utover året. Neste begivenhet er den virkelig store, nemlig Solørmart'n i månedsskifte juni – juli.

I tillegg kommer det også en høstfest og en julefestival, til sammen fire store handelsbegivenheter.

– Flisa har generelt en bra handel, men slike begivenheter som vårfesten, og de andre arrangementene, setter en ekstra spiss på det hele. Jeg er spent på denne vårfesten og om folk føler behov for å slippe seg litt løs igjen etter to år med restriksjoner. Det er viktig å få til en god start med en topp vårfest. Det er viktig både for publikum og handelssenteret, sier Gottenborg Larsen i Handelssenteret Flisa.

Mye for mange

I tillegg til handelen inne i forretninger og ute langs gata er det en rekke stands med demonstrasjon av forskjellige varer. Og det er ikke minst mye god underholdning.

Noe som trekker veldig mye folk er moteshowet på scenen utenfor Stormarkedet. Der er små og store, unge og eldre i sving med å vise vårens og sommerens moter.

– Er det noen planer om å bruke hele Kaffegata mer enn tidligere ved slike arrangement?

– Jeg tror det er en fordel for publikum at mest mulig er samlet i et område. Det er større aktivitet i området fra rundkjøringa og litt nedover enn det er mot Utsikten nederst i gata. Vi håper selvsagt at alle forretninger skal nyte godt av at folk strømmer til Flisa disse tre dagene, sier lederen i Handelssenteret Flisa.