Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det nytt kunstgress på Flisa

Den gamle kunstgressmatta er rullet sammen, og om tre uker kan spillerne løpe ut på de nye fotballbanene på Flisa igjen.

I løpet av noen dager er det velbrukte kunstgresset på idrettsanlegget til Flisa AIL rullet sammen og blir kjørt bort. Nytt dekke legges for en ny generasjon fotballspillere. Det nye dekket er produsert av miljøvennlig materiale og her helt uten gummigranulat.

Carl Christian Heiberg er leder for Flisa AIL. Han sier at kostnadene forventes å ende rundt 5,3-5,4 millioner totalt inkludert MVA.

– Her har vi fastpris på det meste, men grunnarbeidene har en variabel for hvor mye masse som må brukes. Den posten er derfor ikke klar før de er ferdig, men ender forhåpentligvis ikke over 5,4 millioner, sier Heiberg.

Han forteller at de startet på mandag med å fjerne det gamle gresset, at grunnarbeider skjer neste uke og at det nye gresset legges de to ukene etter det.

– De er avhengig av at det ikke kommer mye nedbør når de legger gresset, så hvis værgudene er med oss bør de nye banene være klare ca. 20 juni, sier Flisa-lederen.

Flisa AIL har i sitt årsmøte gitt styret fullmakt til å gjennomføre rehabilitering av kunstgressanlegget; både 11er-bane og 7er-bane med en kostnadsramme på inntil 6,5 millioner kroner.

Årsmøtet i Flisa AIL gir også styret fullmakt til å ta opp ordinært lån på inntil kr. 2.000.000,- og likviditetslån på inntil 2.500.000,- som tilbakebetales med spillemidler og MVA-kompensasjon.

Kommentarer til denne saken