Gå til sidens hovedinnhold

Nå har bofellesskapet fått nye politiske støttespillere: – Galt at beboerne skal ha uforutsigbarhet

– Det er godt å få stadig nye støttespillere. Alle er velkomne til å være det. Akkurat nå har vi det veldig bra, rolig og fredelig. Spørsmålet er bare hvor lenge det varer.

Mens mange av beboerne ved Sønsterud bofellesskap koste seg på terrassen mandag, fikk de besøk av kvinner i Helsepartiet. De var på rundreise i Hedmark, og bofellesskapet sto på lista som et veldig aktuelt sted å stikke innom.

– Vi har fulgt nøye med på det som har skjedd rundt dette bofellesskapet. Og vi må si at vi er blitt både sjokkert og skuffet over det vi har sett og hørt. Det viser at det er behov for et parti som også har helse som et høyt prioritert punkt i sitt program. Enkeltmenneskets ve og vel og forutsigbarhet er noe vi jobber for, sier Hege Nordahl, førstekandidat for Helsepartiet i Hedmark til høstens stortingsvalg.

Hun er barnebarn til Konrad Nordahl, leder i LO mellom 1939 – 1965, og hun bodde på Kirkenær i sin barndom.

Deres hjem

Delegasjonen fra Helsepartiet fant fort tonen med beboerne på Sønsterud, og de lovet å støtte på alle mulige måter når saken før eller siden sannsynligvis kommer opp igjen.

– Vi kommer tilbake hvis det viser seg at det skjer noe mer. Det er for galt i hele tatt at beboerne skal ha uforutsigbarhet. De understreker at bofellesskapet er deres hjem. Alt oppstyr og det at saken kommer opp igjen og igjen, tar hardt på dem. Og det skaper usikkerhet og er en belastning også for pårørende. Det har vi ikke problem med å skjønne, sier Hege Nordahl.

– Hva kan dere egentlig gjøre i en slik i en kommune dere ikke er representert?

– Nå gjelder det i første omgang å få en plass eller flere på Stortinget. Så håper vi å kunne stifte lokallag og forhåpentligvis få plass i kommunestyret i Åsnes om to år.

Avventende

Leder i støtteforeningen ved Sønsterud bofellesskap, Geir Beck, sier at det i øyeblikket er fred, ro og trivsel som råder.

– Vi håper og tror at det blir ro i alle fall fram til budsjettbehandlingen langt ut på høsten. Men vi regner med at det kommer en ny runde da. Vi kommer til å ha møte med blant annet Ap. De er nøkkelen til fortsatt drift her. Vi regner med at de som stemte for opprettholdelse i sist kommunestyremøte, gjør det også ved neste korsveg, sier Beck.

Han håper at man skal få et vedtak som gir drift i alle fall fram til utgangen av denne perioden, altså i to år. Da vil det være tid til å finne endelige løsninger.

– Det er innspill fra politisk hold om at det skal være 15 faste plasser på Sønsterud, samt rundt fem avlastningsplasser. Det må være et mål å jobbe for nå i første omgang, sier Geir Beck.

Kommentarer til denne saken