Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du høre de to første episodene av «Drosjemysteriet»

De to første episodene av Østlendingens podkastserie «Drosjemysteriet» slippes onsdag.

Serien tar oss tilbake til torsdag 13. juli 1972 og Rendalen, da drosjesjåfør Gudmund Stenersen sporløst forsvant, og helt fram til i dag da sønnen Sæmund Stenersen og journalist Øyvind Bæk begge er overbevist om at de har løst en av norgeshistoriens største kriminalgåter.

Sammen har de to lett på steder der andre ikke tidligere har lett, og de har gransket vitneutsagn som andre ikke har regnet som interessante.

Se lenker nederst i saken

De har hatt et annet utgangspunkt og vektlagt andre forhold enn politiet og andre har gjort før dem. Øyvind Bæk har som journalist og kriminteressert jobbet tusenvis av timer med Stenersen-saken og aldri kommet i mål. Først de siste to årene, sammen med Gudmund Stenersens sønn, Sæmund, har bitene falt på plass.

I podkastserien får vi for første gang høre sønnen Sæmunds egne ord om å miste faren sin. Om å leve nesten 50 år i det uvisse om farens skjebne. Om alle de ville ryktene, om familiens sorg og savn. Om ikke å bli hørt, om å bli holdt utenfor og om ikke å bli trodd. Samtidig tar serien oss med i politiets behandling, vurderinger og etterforskning av saken gjennom de 48 årene som er gått siden Stenersen forsvant.

Om mistenkte og villedende spor. Om nedturer, bomskudd og til slutt henleggelse av saken.

Serien består av fem episoder. De to første slippes onsdag 16. desember, to nye kommer 23. desember, mens avslutningen med løsningen blir tilgjengelig 30. desember.

Podkastserien er åpen for alle og blir å finne der du vanligvis lytter til podkast. Serien er laget av Østlendingens Tor Bergebakken, Brynhild Marit Berger Møllersen og Gunnar Østmoe.

Her kan du lytte til podkasten:

Du kan også lytte til podkasten på Spotify og i Apples Podkaster.

Kommentarer til denne saken