Nå kommer EP-en med Sunniva og Trygve – og det er ideer og planer om mer

SPENTE: Sunniva Græsmo og Trygve Lillemo er spente på mottakelsen deres første utgivelse vil få.

SPENTE: Sunniva Græsmo og Trygve Lillemo er spente på mottakelsen deres første utgivelse vil få. Foto:

Det blir ingen lansering med fynd og klem i disse korona-tider. Men i løpet av mai blir CD-en med fem låter klar for salg. Det handler om en original-låt og fire coverlåter med Sunniva og Trygve som vokalister og musikere og produsent fra Elverum til Grue.

DEL

Fra fredag var det mulig å lytte til den første singelen fra CD-en på alle de store streamingtjenestene. Hele teamet til Sunnvia Græsmo og Trygve Lillemo har ventet spent på dette etter lang tids jobb med innspilling i studio Basement Records hos Vidar Karlsen Kolbu i Våler.

Begge artistene er fra Åsnes der Sunniva fortsatt bor i Gjesåsen, mens Trygve er bosatt i Stavanger.

– Vi må skryte mye av og takke så vel Vidar Karlsen Kolbu som musikerne for den jobben de har lagt ned med denne platen. Uten dem ville det blitt vanskelig å få til, sier Sunnivas og Trygves manager og produsent, Marius Rostad Skymoen.

I tillegg til Vidar Karlsen Kolbu, som også spiller perkusjon, er Per Erik Fallås co-produsent og bassist, Johnny Enger på tangenter, Tommy Fjeld på trommer, Sigbjørn Rundberget på gitar og elgitar, og Auden Senderud på pedal steelgitar og elgitar med på det hele. Henrik Berg Enger er også medvirkende på en av låtene.

Gjorde comeback

«Engler i snøen» av Jonas Fjeld og Ole Paus er førstesporet på på EP-en. Det var litt diskusjon om den eller originallåten med tekst av Sunniva selv og melodi av Arne Meldahl skulle være første singel ut.

– Det er gode argumenter for begge deler. «Engler i snøen» er den av låtene vi har hatt på sosiale medier som våre følgere har likt aller best. Der er både Trygve og jeg med. Jeg synes det er mest riktig at en låt der vi begge stiller på lik linje, er det vi må ha på vår første plate. Noen har ment at egen låt ville vært best. Det hadde vært greit nok uansett hvilken vi hadde valgt, men jeg mener at den der Trygve og jeg begge stiller likt, egner seg best. Og slik blir det, forteller Hof-jenta som fra barneårene på 1990-tallet vakte oppsikt under en rekke talentkonkurranser i så vel norsk- som nordisk sammenheng.

Det fortsatte helt til en skade på stemmebåndene med operasjon og lang opptrening satte en stopper for syngingen. Men Sunniva var sta og ville tilbake. Og slik ble det også.

Musikalsk traff hun og Trygve Lillemo hverandre på sosiale medier. De begynte å synge litt sammen og hadde sist sommer flere oppdrag i distriktet.

Og under ledelse av Sunnivas samboer, Marius Rostad Skymoen, fortsetter samarbeidet.

Flere egne låter

De har også så smått begynt å tenke på neste plate. Da blir det flere egne låter. Sunniva er i gang med å skrive. Melodi til låtene blir det også etter hvert.

– Alt videre avhenger selvsagt av blant annet hvordan mottakelsen nå blir med den første. Vi har ideer og utkast til en utgivelse med egne låter. Så vi er veldig spent på responsen nå. Vi har fått signaler på at mange har ventet på den første utgivelsen, og nå er den altså rett rundt hjørnet. Det har begynt å komme inn bestillinger, så vi krysser fingrene, sier Sunniva Græsmo.

I påsken skulle hun egentlig sunget på en pub i Brumunddal, men det ble avlyst på grunn av koronaviruset.

– Jeg var veldig glad da jeg fikk den jobben, men så ble det som det ble. I stedet skal jeg forsøke å få til en stuekonsert i løpet av kort tid, en konsert som kan streames, forteller hun.

Artikkeltags