– Dette er en gladsak særlig for vertskapet Vang skolekorps, som har drevet serveringshytta på dugnad i over 40 år, men det er også en god sak for regionen. Nå blir det trygg og bærekraftig energiløsning for dette sentrale turmålet på Hedmarksvidda.

Det skriver Ruud Skjeseth i en pressemelding. Det er HHT som eier serveringshytta Målia i Løtenfjellet.

Anleggsarbeidet starter mandag 22. august, og ut september blir vegen til Målia stengt på hverdager fra trafoen på nordre Ruskåsen.

Arbeidet innebærer at det skal legges tre kilometer med høyspentkabel, som skal graves ned under vegen. Prosjektet ledes av Elvia, og det er Skyttermoen som står for gravingen.

– Vi håper det går greit for alle brukere av området at man ikke kan beregne å komme inn til Målia med bil på hverdager i perioden fra mandag 22. august og til utgangen av september. I helgene er vegen åpen, opplyser Margrete Ruud Skjeseth.

Prosjektet er beregnet til å koste mellom 2,3 og 2,7 millioner kroner. Hamar og Hedemarken Turistforening har fått med seg flere gode støttespillere i et spleiselag. Sparebankstiftelsen Hedmark bidrar med 650.000 kroner, Løten kommune med 250.000 og Løiten Almenning med 300.000 kroner. I tillegg bidrar Regionrådet Hamarregionen med 150.000.

Resten dekkes av HHT og hytter og setrer i området, som nå får muligheten til å koble seg på strøm.

Serveringshytta må utbedres med varmepumpe og en del nytt utstyr.

– Dette er vi godt i gang med å forberede, og siden strømmen er lovet klar i oktober, er vi trygge på at vi har strøm når hytta åpner for vintersesongen, melder Margrete Ruud Skjeseth.