(Hamar Dagblad)

- Det har gått overraskende bra. Veldig mange folk har kommet innom og det å satse på min egen treningsbedrift har vært en positiv opplevelse hele veien, sier Mirza Hromalic.

Jakter nye lokaler

Han tok en risiko da han for et år siden etablerte Storhamar Crossfit i den gamle gymsalen til Tuvas Treningssenter. Men et år etter er medlemstallet nådd 100 og han er på jakt etter nye lokaler for å utvide.

– Vi er fortsatt i utviklingsfasen. Alle penger som er kommet inn går til utstyr og utvide bedriften. Nå trenger vi større lokaler, 250 til 300 kvadratmeter. Vi må ha større areal for å gi et enda bredere tilbud, sier Hromalic.

Jakten på nye lokaler er i gang. Men han håper på at man ikke havner langt unna der man opererer i dag:

– Vi heter jo Storhamar Crossfit, og trives på Hamar vest.

– Hva mer skal du tilby?

– Det blir fortsatt hovedfokus på crossfit, men medlemmene skal ha få bedre muligheter til å drive med egentrening. Et mer helhetlig treningstilbud.

– Hva er erfaringene etter et års drift?

– Det er gøy å drive med trening og møte nysgjerrige folk som vil prøve noe nytt. Nå har vi passert 100 medlemmer, noe som gir et levende crossfitmiljø, og det er blitt en bedrift som går rundt økonomisk i tillegg til at vi gradvis kan utvide tilbudet. De neste to-tre årene skal vi utvikle box'en (crossfitbegrep for senter) mest mulig.

Eline satser

Noen av medlemmene satser innen idretten, og har smått begynt å konkurrere.

Hromalic er blant annet trener for 15 år gamle Eline Østgård Pedersen som startet med crossfit i mai.

– Jeg syntes det så morsomt ut. Det er veldig allsidig trening samtidig som det er gøy, sier Eline, som trener fem ganger i uka.

Crossfit er et beskyttet varemerke og en amerikansk treningstrend som brer seg utover Europa. Treningsformen bygger på elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft, turn, kettlebelltrening, calisthenics (trening med egen kroppsvekt), strongman og mange andre øvelser.