Dette skal visstnok være et verneverdig bygg, ifølge eieren sjøl. Hvorfor blir det da stående sånn?

Nå har det sett slik ut i flere år og ingen gjør noe med det.

Hvor lenge skal egentlig beboerne av de nye fine leilighetene i Kildevegen sitte å se på det her? Dette er den utsikten de har, og det er en stor skam. Er det ingen, verken Riksantikvar, fylkeskommune eller kommune som har noe ansvar i denne saken?

Bygget er i ferd med å bli ødelagt; og står der med utett tak og invadert av kaier. Er det riving som er målet?

Dette scenarioet her er i grunn ganske typisk for denne utbyggeren det her gjelder. Starte opp arbeidet før planer er godkjent, og håpe på at alt skal gå i orden. Han eier kun interesse for å tjene penger, og når det viser seg å slå feil så gir han blaffen. Det er ikke bare Løten som har fått erfare det.

Løten Meieri må da være en viktig del av Løten sin kulturhistorie, eller er det ingen som bryr seg lenger? Det samme ser vi forresten med Dalby-bygget, som er bygd i sveitser stil. Dette eies også av samme person.

Hvorfor skal slike useriøse aktører få lov til å kjøpe opp det vesle som er igjen av Løten sentrum sin kulturhistorie, når de tydelig er så lite opptatt av å ta vare på den? Det er da faktisk noen der ute som fortsatt ser verdien i slike gamle bygg. Løten kommune oppfattes generelt som meget tafatte og med øyne kun for å fornye.

For meg som tidligere innbygger; ser Løten sentrum mer ut som et makkverk av moderne tagging, grusomme farger, blanding av arkitektur og helt uten mål og mening!

Nå må det vel snart være nok. Det er på tide å skifte ut de som bestemmer.

Håper at det er noen flere med samme mening som meg i denne saken, som tør å si fra. Ikke bare akseptere alt og prate om det innbyrdes. Blir det flere som stiller spørsmål, så må det vel jammen kunne skje noe.

Det er faktisk noe som heter forvaltning, og stat og kommune plikter å reagere i slike situasjoner.