(Arbeidets Rett) Ved midnatt natt til tirsdag 9. august iverksettes stenginga, og den varer i utgangspunktet til klokken 23.59 torsdag 11. august.

Vegvesenet opplyser at dersom reparasjonene på brua blir ferdig før den tid, kan det være at brua åpner igjen tidligere.

Statens vegvesen gikk i begynnelsen av juli ut og forklarte hvorfor vegen må stenges. Brua har fått en skade, og det skal gjennomføres utbedringer.

Med stengt riksveg 3 blir Tynset kommune delt i to. Omkjøringsvegen blir lang om du har tenkt deg i bil fra Kvikne til Tynset eller motsatt – med mindre du er kreativ.

Også de som skal nordover eller sørover til studiesteder i den aktuelle perioden, bør tenke seg om og planlegge slik at de styrer reiseruta utenom riksveg 3.

– Det er litt trøblete

Kommunedirektør Erling Strålberg i Tynset medgir at situasjonen er litt trøblete, men han sier også at når det gjelder nød og beredskap, er det uproblematisk. Vegvesenet har opplyst at utrykningskjøretøy kan få passere.

Tynset kommune har jobbet med saken, og Strålberg sier at de også venter på nye pressemeldinger fra Statens vegvesen når det nærmer seg tida for stenging.

Arbeidspendling

I Tynset finnes det arbeidspendlere som reiser begge veger. Noen pendler til Kvikne på jobb fra lenger sør i kommunen, mens andre skal fra Kvikne og sørover på jobb.

– Det er mulig å krysse til fots, og ha biler parkert på hver side, sier kommunedirektøren.

Han oppfordrer folk til å samarbeide om gode løsninger.

Har tatt en intern runde

Kommunen har hatt en intern runde med blant annet ledere, og kartlagt hvem det vil bli utfordringer for når Estensmo bru stenger.

– Noen kan jobbe med hjemmekontor, mens andre må vi finne løsninger for. Det kan være ting som å bytte vakter, nevner Strålberg.

Han sier også at noen kan hende vil belage seg på å overnatte slik at de kan møte på jobben sin enten den er på ene eller andre sida av det stengte punktet.

Det er ikke første gang brua holdes stengt. I juni førte det til kommunestyremøte på Teams for politikere i Tynset.