Nå rives barnehagen – den nye blir tre ganger så stor

BLIR BORTE: Skøienhagan barnehage plukkes ned bit for bit for å gjøre plass til ny sentrumsbarnehage i Løten.

BLIR BORTE: Skøienhagan barnehage plukkes ned bit for bit for å gjøre plass til ny sentrumsbarnehage i Løten. Foto:

Rivingen av Skøienhagan barnehage i Løten sentrum er i gang, for å gi plass til den nye og større Revhiet barnehage.

DEL

– Vi regner med at arbeidet vil ta et par uker. Her er det mye som skal plukkes ned og sorteres, sier Erik Adolfsen, som leder eiendomsavdelingen i Løten kommune.

Barnehagen som rives har to avdelinger. Den nye får seks. Det betyr likevel ikke at kapasiteten på barnehageplasser tredobles. Løten kommunes eldste barnehage, Ryli, legges ned når den nye sentrumsbarnehagen åpner neste høst. Småbarnsavdelingen Kongla i Sentralen blir også en del av den nye barnehagen.

Rådmannen har beregnet at tiltaket øker kapasiteten med 19 plasser. Det skal være tilstrekkelig til å dekke behovet for nye barnehageplasser i årene framover.

Revhiet barnehage er beregnet å koste om lag 50 millioner kroner, inkludert oppgradering av uteområdet og en større parkeringsplass mellom barnehagen og Løtenhallen. Nybygget får et samlet areal på 1.420 kvadratmeter fordelt på to etasjer.

Byggingen starter etter ferien, og det er firmaet Finn Pettersen Entreprenør AS som fikk oppdraget.

I byggeperioden på ett år blir det barnehagedrift i et midlertidig modulbygg på eiendommen Haugland, som ligger ved Ådalsbrukvegen, på nabotomta til Rosenlund Park. Her flyttet små og store fra Skøienhagan inn i slutten av mai.

Det var Løiten Almenning som etablerte Skøienhagan barnehage i 1989. Fra 1. januar 2000 overtok Løten kommune driften. Skøienhagan har 36 plasser, pluss småbarnsavdelingen Kongla med sju plasser, som har vært et midlertidig tilskudd siden 2016.

Ryli barnehage ble åpnet i 1973. Her blir det fortsatt drift fram til Revhiet barnehage åpner i august 2021.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken