(Hamar Dagblad)

– Vi skal forbedre konseptet og utnytte potensialet i «Kari-Sofie», sier Eventlagets Espen Bjørkheim.

Vogn fra 1911

Den gamle restaurantvogna «Kari-Sofie» står i museumsparken til Norsk Jernbanemuseum, med museums- og turområdet og klatreparken som nabo.

Vogna er oppkalt etter Norges første kvinnelige lokfører, Kari-Sofie Jenssen, og er bygget av Skabo jernbanevognfabrikk i Oslo i 1911.

De siste årene den var i trafikk ble den benyttet på Dovrebanen. Før den i 1967 ble overført til Jernbanemuseet.

Og i 1978 ble den tatt i bruk som kafeteria på museumsområdet.

I 2014 overtok Hamar Vandrerhjem Vikingskipet driften av kafeen, og drev den fram til i fjor under sommersesongene.

– Vi skal satse slik at folk vil foretrekke å komme hit for å nyte noe godt i glasset. Det har alltid vært servering her, men med kanskje litt beskjeden satsing. Vi tar aspekter av Brygga Bar, og lager et uteområde med servering. Vi skal begynne med å servere øl, vin og «bobler» i tillegg til nystekte vafler, mineralvann, kaffe og kuleis, opplyser Bjørkheim.

– Dere blir konkurrent til egen Brygga Bar?

– Nei. Det blir to forskjellige konsepter. Likheten er at det er et sted langs Mjøsa hvor folk kommer til å sette seg ned i shortsen for å kose seg, og vi har et flott nærområde, som på Koigen. Ulikheten er at «Kari-Sofie» ligger i et tur- og museumsområde hvor det fra vør av ikke er så mange lignende tilbud. Hamar Vest og Martodden er heftig utbygget, men det nærmest tilbudet for folk som vil ha noe i glasset er vel La Perla på Storhamarsenteret.

– Vi skal gi lokalbefolkningen i denne delen av byen et godt tilbud!

Sander Hustad blir kafévert.

– Jeg gleder meg! Dette blir veldig bra. Vi skal holde åpent fram til klokka 16. Er det godt vær så holder vi åpent utover kvelden, til rundt klokka 21:30, sier Hustad.

Det er idéer om temakvelder og eventer som skal samle grupper med folk, som «boblekvelder for kvinner».

Sesongen defineres som skoleferien, men blir tilbudet en suksess så åpner Bjørheim og Hustad opp for å «strekke litt på sesongen».

– Blir supert

Direktør Eirik Kristoffersen hos Norsk Jernbanemuseum gleder seg til å få nytt liv i restaurantvogna:

– Brygga Bar er en kjempesuksess og har blitt en institusjon fort. Nå får vi en god driver også her, og folk får en mulighet til å ta et godt vinglass på museet. Så blir det bare supert, sier Kristoffersen, og legger til:

– Det har blitt så mye turgåere og så mye beboere i nærområdet som ikke har noe tilbud. Derfor er jeg optimistisk med tanke på driften.

– Håpet er at folk omfavner dette som «sitt sted».