Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal det bli en annen dans

– Det har gått på sparebluss lenge nå, både med det ene og andre. Så vi må i gang igjen, og ikke minst må vi røre på oss sammen med andre. Og da er trimdans løsningen.

Han er mest kjent som værprofet. Men for en del år siden var han mest kjent som Trimian med trimarrangement av mange slag. De gangene det ble et lite økonomisk overskudd av dette, delte han pengene ut igjen til unge, lovende lokale idrettsutøvere på Kjellmyra.

Vålers tur

Nå skal han gjøre det samme til unge idrettsutøvere i Våler.

– Derfor håper jeg det blir veldig bra oppslutning på trimdansen på Bergesiden grendehus. Jo større overskudd på disse, jo mer penger til lokale idrettsutøvere, sier Svein Sparby.

Den kanskje aller mest populære trimmen for godt voksne har i mange år vært trimdansen. På Idrettens Hus på Kjellmyra har det vært opp til mellom 80 – og 100 deltakere på det meste.

Så langt denne høsten har det vært tre trimdans-kvelder på Bergesiden grendetun på Våler vestside.

– Det var mellom 25 – og 30 personer med sist vi hadde dansekveld. Jeg håper og tror det skal bli langt flere etter hvert. Og da får vi en vinn – sinn-situasjon med bra mosjon for deltakerne og kjærkomne midler til idrettsutøvere i Våler. Jeg håper å kunne bidra med en del til prisen vi deler ut i løpet av desember, sier Sparby.

Samarbeid

Idrettens Hus på Kjellmyra har vært det store stedet for trimdans i flere tiår. Der har man ikke startet opp årets sesong ennå, og Sparby håper at det vil bli mulig å få til et samarbeid der man veksler mellom Bergesiden grendetun og Idrettens Hus.

– Det vil bli bra på mange måter og kanskje ekstra spennende for mange å kunne treffe andre folk i tillegg til de man er vant til på sitt vanlige dansested. Nå kjører vi hver uke fram til man eventuelt starter opp igjen på Kjellmyra, sier Sparby.

Han er selv en helfrelst trimdanser og mener at denne formen for trim er veldig bra for så vel sjel som sinn og fysisk form.

– Det er et mål å holde det gående fram til sommeren. Da blir det sikkert en pause før vi forhåpentlig kan snurre i gang igjen neste høst, sier Sparby.

Kommentarer til denne saken