(Hamar Dagblad)

Det forteller senterleder Harald Tungevåg og eiendomsforvalter i Tema Eiendom Ole Christian Malterud Akre.

– Vi er i dialog med flere, så får vi se hva vi lander på. Det er erfaringsmessig et stykke fra dialog til etablering, sier de.

Store muligheter

En stor fordel Vikasenteret har når det gjelder å gjøre sine hoser grønne overfor potensielle leietakere er at det akkurat nå er mye ledig areal som ikke er fastlåst til planløsninger. Det vil si at det er lett for en stor aktør å komme inn og det er også mulig å dele opp arealet i mindre lokaler. Det er denne kabalen Tungevåg og Malterud Akre må jobbe med når interessenter melder seg.

– Vi vil gjerne ha en stor aktør, men det kan også være like bra med flere mindre. Her må vi se litt på senterdynamikken, sier Tungevåg som ikke ser for seg å ta opp kampen med CC eller Maxi.

– Vi skal ikke konkurrere med dem, det har vi ikke forutsetninger til. Vår ambisjon er å kunne gi et utfyllende tilbud til folk i nærmiljøet og vi har sett det gjennom pandemien at folk gjerne ønsker å handle lokalt, sier han.

– Blir lagt merke til

Og nærmiljøet Tungevåg refererer til bare vokser i volum. Rett utenfor døra føres det opp boligblokker i prosjektet Vika Hage og dette har vist seg som et attraktivt område å bo i. Det føres også opp leiligheter noen hundre meter unna.

– Antall husstander rundt her har økt kraftig og det er mange som vil bo i dette området. Denne boligutviklinga er sannsynligvis et stort pluss, for dette er noe som næringsaktører legger merke til og er opptatt av. Vi har en god grunnbase av kunder og det er altså stor sjanse for at det bare vil bli flere, forteller de.

Ferdig til sommeren

Denne uka begynner det som betegnes som en omfattende ansiktsløftning for senteret. Da er det lokalet som skal huse tidligere omtalte Cafe Idyll som prioriteres først.

– Vi ser at en kafé er navet på et senter og det er mange som savner et sted å sette seg ned med en kaffe, sier Tungevåg.

Etter hvert vil resten av senteret også gjennomgå en opprusting.

– Vi pusser opp hele sentergata og får den inn i 2022-drakt. Dette blir et markant løft for hele senteret, mener Malterud Akre.

Kundene vil i byggeperioden oppleve noe støy og litt redusert framkommelighet, men Tungevåg tror ikke det skremmer bort noen.

– Det skaper gjerne litt nysgjerrighet og folk flest synes det bare er hyggelig at det skjer ting. Så håper vi å kunne vise fram et langt freshere senter til sommeren.