Gå til sidens hovedinnhold

Nå støtter Åmot likevel bondeopprøret

– Nå er det heldigvis ingen tvil om hva Åmot mener om bondeopprøret, sier Vidar Helgesen.

Helgesen er kommunestyrerepresentant for Åmot Sp, og var frustrert på kommunens vegne da ordfører Ole Erik Hørstad (Høyre) ikke ønsket å skrive under oppropet på bondeopprøret.

– Jeg vet at ordføreren handler lokalt og er opptatt av bonden. Og det er en ærlig sak å si nei til innholdet i bondeopprøret. Men i en så viktig sak er det viktig at folkemeningen kommer fram. Etter avstemningen i kommunestyret er det ikke lenger noen tvil. Flertallet på 16 med Sp, Ap og SV støtter bondeopprøret. Kun Høyres og Frps tre representanter stemte imot opprøret, opplyser Helgesen.

Det var Helgesen som fremmet forslag i kommunestyret om å gi støtte til bondeopprøret. Slik lød forslaget:

«Bondeopprør 21 er en landsomfattende aksjon for å bedre bondens økonomiske vilkår. Innlandet fylkeskommune består av 46 kommuner, kun to av disse kommuner har ikke signert sin støtte til bondeopprør 21. Åmot er en skog/landbrukskommune og Åmot Sp er forundret over hvorfor ikke kommunen støtter aksjonen.»

– Vedtaket i kommunestyret gjenspeiler tydelig hva folk i Åmot mener om bondeopprøret. Derfor var avstemningen klargjørende og viktig, sier Helgesen.

Kommentarer til denne saken