- Nå vil det bli ført god Sp-politikk i fire år, smilte Arnfinn Uthus fornøyd etter en særdeles dramatisk dag i elverumspolitikken. Onsdag kveld avgjorde medlemsmøtet i Elverum Sp at dagens posisjon med Høyre, Frp, Venstre, Team Elverum og Sp skal styre i fire nye år med Erik Hanstad som ordfører og Arnfinn Uthus som varaordfører.

LES OGSÅ: Midthun: - Skuffende og overraskende

Freder skolestruktur

I felleserklæringen fra de fem partiene blir dagens skolestruktur fredet. Det betyr at verken Sørskogbygda eller Kirkeby skole blir nedlagt i kommende fire årsperiode. Tanken om konkurranseutsetting er også skrinlagt. I tillegg skal Sætre bestå i kommende fireårsperiode.

- Dette var helt avgjørende for at et enstemmig partimøte i Elverum Sp valgte å fortsette samarbeidet i fire nye år. Nå har vi sikret stabilt flertall for disse sakene i fire år til. Også Ap og SV er enig med oss. Dette er en viktig seier for at det også skal være forutsigbarhet og vekst i bygdene våre ved siden at planene for Ydalir, Hanstad og Lillemoen føres. Dette er god politikk for hele Elverum, sier Arnfinn Uthus.

Nesten Ap

Han innrømmer at både han og Sp var i ferd med å skifte side – helt til Høyre og Frp ga avkall på sine standpunkter om å legge ned Sætre, endre skolestruktur og konkurranseutsette offentlige helsetjenester.

- Vi har hatt gode dialoger med Ap og Ingvar Midthun. Vi  har vært enige med Ap i hovedsak. Men når Høyre og Frp sammen med Venstre og Team Elverum valgte å støtte våre hjertesaker, endte vi til slutt med å fortsette det gode samarbeidet vi tross alt har hatt med Erik Hanstad som ordfører. Den gode kjemien har spilt inn, ikke minst når Sp er sikret å få gjennomslag for våre hjertesaker. Nå er Elverum sikret både en god sentrums- og bygdepolitikk, slik Sp har ønsket, sier Arnfinn Uthus.

Vertskommune

Han er også opptatt av at Elverum som vertskommune overfor Forsvaret og Høgskolen i Hedmark blir videreført samtidig som Sykehuset Innlandet skal ha hovedsjukehuset i Hedmark i Elverum.

Eiendomsskatten vil ikke bli hevet utover det som ligger inne i budsjettet. – Vi har skapt mye bra sammen, og det skal vi fortsette å gjøre i fire nye år, sier Uthus.

Ø-TV: Se video med Erik Hanstad, Arnfinn Uthus og Kersti Grindalen her.