– Alle er klare for å sette innsamlingsrekord, sier frisørene Grethe Kirkerud og Gunhild Marie K. Hjelseng.

Aveda Podium Frisør & Spa en del av den verdensomspennende skjønnhets- og velværekjeden Aveda.

Avedas grunnlegger, Horst Rechelbacher, var veldig opptatt av at kjeden skulle ha et søkelys på at man skulle endre verden til et bedre sted.

– Hvert år samler vi derfor inn penger som går til at folk får tilgang på rent vann. Siden starten har man samlet inn 560 millioner kroner til brønnboring. I fjor fikk Aveda-kjeden inn 44 millioner kroner.

Tre norske frisørsalonger gjorde det så sterkt at de fikk navnene sine prydet på nye vannbrønner i Etiopia tilbake i 2016.

Podium på Hamar var ikke blant de, men i år gjør de et skikkelig forsøk å komme inn på den gjeve listen over salonger som får navneplakett på en vannbrønn.

– I tillegg til at vi i april har donert klipp og behandling til Aveda-prosjektet, har vi solgt vannflasker, bærenett og lys, opplyser Hjelseng.

Men, nytt av året er at man i Hamar lager et eget loppemarked.

– Vi spurte senterledelsen om vi fikk låne nabolokalene (red.anm. lokalene som tidligere huset Hai Streetfood), og fikk umiddelbart tommel opp. Her lager vi et stort loppemarked hvor folk kan komme og kjøpe lopper. I tillegg vil vi opplyse om hvordan folk kan Vippse til aksjonen, dersom de ikke ønsker å kjøpe lopper denne dagen, forteller Kirkerud.

Loppene har de samlet inn ved å gå en runde på kjøpesenteret til de andre butikkene:

– Vi er rørt over hvor velvillige de var. Vi har fått inn masse lopper. Og det vi ikke klarer å selge, går til Gjenbrukshallen. Så noen vil få glede av loppene uansett, sier Hjelseng og smiler.

Loppemarkedet skjer lørdag 13. april.

I år skal Aveda samle inn penger til vannboring i Etiopia, India og Madagaskar.