(Hamar Dagblad)

Musikalis er et musikktilbud for mennesker med funksjonshemninger som ble etablert i 1990. De har medlemmer fra hele Hedmarken og består i dag av rundt 15 personer, fordelt på både juniorer og voksne. Alle var i ekstase da det ble klart at Hamar kommune ønsket å legge til rette for en skikkelig dansegalla i byen.

– Jeg har vært på et lignede arrangement i Stjørdal og det var stor suksess. Dette kan bli minst like bra og jeg ser ingen grunn til at det ikke skal bli fullt hus, sier Truls Pedersen i Hamar kommune.

Åpent for alle

Og fullt hus i denne sammenhengen er 600 personer.

– Vi vet at dette er ambisiøst, men vi har trua på dette, sier kultursjef Morten Midtlien som presiserer at arrangementet er åpent for alle.

– Det er Musikalis som definerer målgruppa, men det er ikke eksklusivt. Alle som vil kan kan komme, sier han.

En viktig bidragsyter for å realisere dansegallaen er Sparebankstiftelsen Hedmark. De har gitt 40. 000 kroner til prosjektet.

– Dette var en søknad vi var veldig glad for å få, og noe vi absolutt ville være med å støtte opp under, sier Michael Oreld.

– Blir som julekvelden

Jeanette Kullerud er en av dem som gleder seg aller mest til dansegallaen. Hun har vært medlem av Musikalis siden 1992 og hennes 30-årsjubileum i gruppa kunne sånn sett ikke vært bedre.

– Dette blir som julekvelden for meg, og sikkert for mange andre. Det ble stor juble i gruppa da det ble klart at Anne Nørdsti kommer på en dansegalla som vi er med på å arrangere. Jeg er medlem av fanklubben til Anne Nørdsti og har møtt henne flere ganger tidligere, forteller Jeanette entusiastisk.

Hun er vanligvis et fast innslag når det arrangeres dansegallaer, og har virkelig savnet dette i pandemitida.

– Under koronaen ble det ikke arrangert noe slik og det var veldig kjedelig, men nå har det heldigvis løsna. Jeg håper og tror det blir fullt hus her i september. Jeg tipper faktisk det blir 600 personer her, sier hun.

– Og før den tid må jeg kjøpe meg en ballkjole, legger hun til.

For det må man ha på en sånn kveld. Arrangørene leker tross alt ikke dansegalla.

– Det blir rød løper og finstas. Jeg gleder meg allerede til dette, sier Midtlien.

Om du også gleder deg er det bare å bestille billetter. De er nå lagt ut.

Bjørn Kløvning har vært leder av Musikalis helt siden oppstarten og ser fram til å ta steget opp i eliteserien når det gjelder arrangementer.

– Vi har arrangert ting tidligere, men ikke noe som er i nærheten av dette størrelsesmessig. Vi er veldig glade for den gode støtten vi får fra Hamar kommune. Vi har allerede gjort mye av jobben som skal til for å holde gallaen, så nå gjelder det bare å spre budskapet, forteller Kløvning som fikk det som han ville da Anne Nørdsti sa ja.

– For noen år siden spilte hun i Brumunddal for samme målgruppe, og hun hun er veldig dyktig og inkluderende, sier han.

Årlig tradisjon?

Trude Nordahl Kløvning sitter i styret i Musikalis, og ser virkelig fram til denne dagen.

– Dette blir veldig stort for oss alle, og vi må ha som mål å få fullt hus her. Vi kommer til å bruke nettverket vårt i hele regionen. Det er ikke så veldig mange lignende tilstelninger i nærheten, så derfor tror vi at dette kan trekke til seg mange. Vi har også lagt oss så lavt i pris som mulig slik at så mange som mulig skal ha råd til dette, forteller Nordahl Kløvning.

Hun håper at årets dansegalla kan være starten på en tradisjon.

– Støtten vi har fått fra Hamar kommune og Sparebankstiftelsen Hedmark gjør at vi kan satse skikkelig i år. Går vi i pluss vil det si at vi har kapital til å prøve neste år også. Så vi er helt avhengig av at folk kommer, avslutter hun.