Vurderer å flytte legene til Løiten meieri

BYGGEPLASS: Løiten meieri står fortsatt uferdig. Nå legges det nye planer for deler av bygget.

BYGGEPLASS: Løiten meieri står fortsatt uferdig. Nå legges det nye planer for deler av bygget. Foto:

Løten kommune ser på muligheten for å flytte to legesentre inn i det gamle meieribygget i sentrum.

DEL

Avgjørelsen er ikke tatt, men Løten-rådmann Tollef Imsdalen bekrefter at kommunen er i dialog med grunneier og eiendomsutvikler Børre Johnstad om en løsning i Løiten meieri.

Det vil dreie seg om en leieavtale for både Bristol legesenter og Løten legesenter, som i så fall flytter ned fra andre etasje i Stasjonsvegen 13 og inn i første etasje i det tidligere meieriet. Bygget har stått som en forlatt byggeplass de siste par årene, etter at utbygger måtte gå nye runder med Bane Nor om den planlagte ombyggingen til leiligheter.

Nå er naboforholdet til jernbanen avklart, men oppstart har fortsatt latt vente på seg. Rådmannen legger ikke skjul på at kommunen ønsker at noe skal skje i saken.

– Her kan vi bidra til et godt grep for sentrumsutviklingen, og samtidig få mer plass til legene våre, sier Imsdalen til Østlendingen om løsningen som nå blir diskutert.

Den opprinnelige planen var å bygge om meieriet til snaut 20 moderne boliger. Nå kan det i stedet bli næringsvirksomhet i første etasje og leiligheter oppe, dersom kommunen og utbygger blir enige.

Kommunalsjef Arne Jørstad framholder at det er behov for større plass til legene i Løten, samtidig som det vil være en bedre løsning med kontorer i første etasje, med tanke på tilgjengelighet.

Det er den søndre og eldste delen av Løiten meieri fra 1896 som skal bygges om. Planene ble stanset i 2015 av Fylkesmannen i Hedmark og Jernbaneverket. Saken måtte gå helt til topps før den fant sin løsning. Samferdselsdepartementet ga grønt lys i mars 2016, og noe senere forelå det endelige svaret fra kommunaldepartementet, som satte tidligere innsigelser til side.


Artikkeltags