Derfor vil ikke Elverum Høyre ha en kommunal næringssjef

MÅ SETTES BORT: Yngve Sætre mener at næringssjefen må bli en del av ERNU.

MÅ SETTES BORT: Yngve Sætre mener at næringssjefen må bli en del av ERNU. Foto:

Hvis næringssjefen i Elverum forblir en del av rådmannsstaben, har man ikke kommet et steg videre, ifølge Høyres ordførerkandidat Yngve Sætre.

DEL

– Et av formålene med omorganiseringen av næringsarbeidet, har vært at vi skal få en samling av aktører, sier ordførerkandidat Yngve Sætre i Elverum Høyre.

Han er på linje med Senterpartiets ordførerkandidat, Arnfinn Uthus, om at det beste er å plassere næringssjefen i det kommunalt eide selskapet ERNU eller Elverumregionens Næringsutvikling AS. Sætre advarer mot løsningen Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Lillian Skjærvik, ønsker seg: At næringssjefen forblir underlagt rådmannen.

– Sterke hensyn taler for at vi får en kraftsamling av kompetanse, og «en dør inn» for bedrifter og personer som vil etablere bedrifter. Hvis vi fortsatt skal ha næringssjefen ansatt i kommunen, vil vi vanne ut dette. Da vil bedrifter og gründere fortsatt ha flere aktører de må forholde seg til, og situasjonen blir egentlig ganske lik det den har vært, mener Sætre.

– Dessuten er det alltid en fare for at en næringssjef i kommunen blir spist opp av andre kommunale oppgaver, og en kommunal næringssjef vil ikke komme så tett på næringslivet som hvis vedkommende er ansatt i ERNU, fortsetter han.

Artikkeltags