Gå til sidens hovedinnhold

Storaksjon: 49 tatt for narko

Artikkelen er over 6 år gammel

En storstilt aksjon over to dager ga narkomiljøer på Hedmarken en kraftig varsel om hvordan politiet kommer til å følge opp ulovlig aktivitet.

(Ringsaker Blad)

Hele 40 betjenter inkludert politistudenter slo til på ulike steder over hele Hedmarken torsdag og fredag. Mannskaper fra både Ringsaker, Hamar og med bistand fra Oslo politidistrikt.

49 personer ble pågrepet i løpet av de to dagene. 38 gutter og menn, og 10 jenter og kvinner i alderen 17 til 59 år. Cirka halvparten av dem i Ringsaker.

Vil uroe kraftig

Det hele var en nøye samordnet planlagt aksjon hvor det ble slått til mot aktuelle personer og adresser.

– Aksjonen har vært planlagt i lengre tid, forteller lensmann Terje Krogstad.

De har lagt om på tjenestelista for å kunne prioritere aksjonen.

Målet er enkelt. Narkomiljøene skal uroes. Miljøene skal oppfatte hvor sterkt politiet er oppmerksomme på å følge med på det som skjer.

– At vi gjør det så kraftig mener vi sender et kraftig signal om denne aktiviteten, og vi er helt sikker på at det gir oppmerksomhet, forteller lensmannen.

Beslag

Det ble gjort ulike beslag under de mange pågripelsene.

– Vi har beslaglagt ecstasy, heroin, MDMA, amfetamin, hasj, marihuana og ulike piller, forteller Øyvind Burås hos politiet.

De fleste personene ble innbrakt, avhørt og dimittert. De kan forvente seg straffesaker med bøtelegging eller videre pådømmelse i retten.

– Vi liker dårlig at det omsettes narkotika i miljøer eller på steder hvor ungdom oppholder seg eller ferdes. Det ønsker vi å jobbe mot med å foreta en slik aksjon. Spesielt nå på våren hvor det blir mer vanlig med slik aktivitet utendørs der hvor ungdom samles. Vi forteller at det er ulovlig og ikke trygt å blande seg bort i narkotika, forteller Burås.