Etter 21 år i skoleverket, de siste årene som rektor ved Tynset barneskole, er Jostein Sigurd Sivertsen i gang med sin nye jobb, banksjef for personmarkedet i Nord-Østerdal hos Sparebank 1 Østlandet.

– Hadde du spurt meg for ett år siden, hadde jeg ikke trodd du var riktig navla, er Josteins svar på journalistens spørsmål på hvorfor han skulle søke som banksjef.

Men en telefon rundt juletider utløste faktisk en søknad på banksjefjobben, etter at den forrige sjefen Per Arild Eggen valgte å takke ja til jobb i Tolga-Os Sparebank.

– Det var rundt juletider jeg fikk en hyggelig telefon fra Kjell Inge (Bækken, red.anm.). Da ble jeg spurt om jeg hadde vurdert å jobbe i bank. Jeg var veldig usikker på om det var innenfor mitt kompetanseområde. Men telefonsamtalen gjorde meg veldig nysgjerrig, så jeg bestemte meg for å sende en søknad, sier Jostein, som er døpt Jostein Sigurd, men:

Det er bare mor mi, når ho er irritert, som sier Jostein Sigurd

Jostein Sivertsen

Før søknaden på banksjefjobben ble levert, hadde han allerede eksistert på flere søkerlister rundt i distriktet. Ikke noen av dem var skolerelatert.

– Dine to siste år som rektor var preget av koronatiltak. Var det med på å påvirke din avgjørelse om å søke deg vekk fra skolen?

– Det var nok medvirkende, kanskje det som var den helt utløsende faktoren. Jeg hadde lyst til å prøve noe annet, så ikke for meg å være 40 år i skoleverket, sier Jostein.

– Når Josteins forgjenger tok valget og begynte i en annen jobb, begynte jeg å lete etter en ny banksjef, sier regionbanksjef Kjell Inge Bækken.

– Jeg fikk jo foreslått noen navn jeg kunne kontakte, og den telefonsamtalen til Jostein var jo veldig positiv. Enda mer positiv ble jeg etter at vi møttes for en kaffekopp, ved kjøkkenbordet hjemme hos Jostein.

– Jeg føler meg veldig trygg på at han vil gjøre en god jobb både for kundene, og de 12 ansatte han får personalansvaret for, mener regionbanksjefen.

Men hvem er så Jostein Sivertsen?

– Jeg er født i Rossfjord, utenfor Finnsnes. Da jeg passerte tjue år flyttet jeg til Tromsø, hvor jeg var til jeg kom flyttende, sammen med min familie, til Tynset i 2007.
– Jeg er gift med Grete Sundberg Sivertsen, som er tynsetjente. Og vi har to barn, på henholdsvis 16 og 20 år. Og småbarnsperioden er definitivt over.

Småbarn er jeg ferdig med. Men jeg har en fire år gammel irsk setter som er rimelig bortskjemt, og passer nok bedre i sofaen enn på jakt.

Jostein Sivertsen

46-åringen har vært engasjert både i idretten og i politikken. Blant annet var han kommunestyrepolitiker for Arbeiderpartiet en kort periode fram til han ble rektor ved Fåset skole og da måtte trekke seg fra politikken.

Nå er han blitt Høyre-mann, og er blant annet medlem i Tynset Høyre, hvor han også er med i styret.

Idrettslig var han en periode leder i håndballgruppa, og nå er han veldig mye å se rundt på de lokale fotballbaner. Ikke som aktiv spiller, men som dommer.

– Det har jeg tenkt å fortsette med også. Det er noe som virkelig gir meg følelsen av å være med i et godt lokalmiljø, slik fotballen er.
– Om jeg får kjeft som dommer? Ikke mer enn jeg fortjener, sier han med et godt smil.

Men hva slags banksjef vil Jostein bli?

– Jeg skal være meg selv jeg, og gjøre mitt ytterste for at både kunder og mine medarbeidere skal få gode opplevelser.

Han er fullstendig klar over at han går inn i jobben i en økonomisk urolig tid, med blant annet varslede renteøkninger.

– Min oppfordring er at folk skal fortsette å spare, sørge for at de har en buffer om det skulle komme noen uforutsette utgifter. Og skulle det virkelig dra seg til, vi i banken er der for å hjelpe våre kunder til å finne gode løsninger. Og dem finner vi jo før jo bedre, om nødvendig.