Greenpeace sjokkert over Stortingets flyreiser

Av

Miljøorganisasjonen Greenpeace har fått innsyn i Stortingets flyreiser som viser at representantene i gjennomsnitt flyr til sammen 18 innenlandsreiser hver dag.

DEL

Til sammen er det 6.824 flyreiser, eller rundt 40 reiser på hver representant i året i gjennomsnitt. Utenlandsreiser kommer i tillegg, skriver Dagbladet.

– Vi står midt i en klimakrise. Da er det skikkelig pinlig og en ansvarsfraskrivelse at de som faktisk har mulighet til å gjøre noe med det, flyr som aldri før, sier Greenpeace-leder Frode Pleym til avisa.

13 av de 18 daglige flyreisene går mellom Oslo og en av Norges største byer. Reiser Pleym mener er unødvendige.

– Det er Stortinget som har ansvaret for investeringene i samferdsel. I 1975 tok det 6 timer og tre minutter å ta toget til Bergen. Nå tar det 6,5 timer. Det gjør det fordi de vi har valgt til å representere oss, ikke har prioritert jernbane. Da kan du ikke skylde på at det tar tid og er viktig å møte velgere, når det er du som politiker som har ført oss i den retningen, sier han.

– Det plasserer flyskammen der den skal være, hos politikerne.

Pleym får støtte fra MDGs stortingsrepresentant Une Aina Bastholm.

– Hadde stortingspolitikerne reiste mer med tog, ville de kanskje også vært mer interessert i å satse på et bedre togtilbud. Det blir veldig feil når Stortinget har blitt en av flyselskapenes beste kunder, mener Bastholm.

Artikkeltags