Banken og stiftelsen vil gi penger til skoler og lag som rydder søppel

Oslo  20180326.
I disse dager dukker det opp plast, mikroplast og mye skrot i strandkanten rundt om i hele landet. Her fra Bygdøy i Oslo
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo 20180326. I disse dager dukker det opp plast, mikroplast og mye skrot i strandkanten rundt om i hele landet. Her fra Bygdøy i Oslo Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SpareBank 1 Østlandet og Sparebankstiftelsen Hedmark har satt av inntil to millioner kroner i støtte til skoler, lag og foreninger som rydder plast og søppel ved vassdrag i sitt nærmiljø.

DEL

Plast-forsøpling blir stadig et mer omtalt tema. Under vårens ryddedugnad deltok over 3.000 mennesker i Mjøs-området. Sammen samlet de inn over 10 tonn med søppel.

Nå håper Sparebank1 Østlandet og Sparebankstiftelsen Hedmark må minst like god oppslutning i høst. De bidrar med to millioner i støtte til, skoler, lag og foreninger som hjelper til i ryddeaksjonen.

– Nasjonalt er det mye fokus på plasten i havet, men færre snakker om plasten i innenlands vassdrag. Plastforsøpling og mikroplast er et økende samfunnsproblem. Dette handler om å verne drikkevannskildene våre og sørge for at organismene under vannflaten har levelige kår. Derfor oppfordrer vi skoler, lag og foreninger til å bli med på plastdugnad i sitt nærmiljø, sier Wenche K Engebretsen i Sparebank1 Østlandet.

Høstens aksjon arrangeres 12. og 13. september, midt i den nasjonale ryddedugnaden «Hold høsten ren».

Banken og stiftelsen gir penger i støtte til ryddegrupper som melder seg på og deltar. Skoleklasser kan få 2.000 kroner i støtte, mens lag og foreninger får 150 kroner per sekk med avfall. I tillegg blir det trekning av ti premier på 10.000 kroner.

– Dette blir vinn-vinn både for lokallagene og for samfunnet, sier Engebretsen.

Midlene fra banken og stiftelsen vil samtidig gå til lag og foreninger som gjerne trenger støtte for å utføre annet godt lokalt arbeid.

– Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt og her er alles hender viktige for å verne om vassdragene våre.

Påmeldingsfristen er 1. september.

Artikkeltags